Samsung Galaxy Book Pro 360

Galaxy Book Pro 360 är en lyckad kombo av en liten, lätt laptop och en surfplatta med tillhörande penna.

av Morten Skeldal Østergaard #Dator #Samsung
8.6

Samsung Galaxy Book Pro 360 är en kompakt dator som på ett kick kan förvandlas till en surfplatta. Eftersom den bara väger ett drygt kilo är den dessutom perfekt att ta med i väskan.

Galaxy Book Pro 360 är en verkligt slimmad produkt. Vi lade den intill en mobil och faktum är att datorn endast är ett par millimeter tjockare.

Att den är så tunn gör det extra attraktivt att använda Galaxy Book Pro 360 som en surfplatta. Du behöver bara vrida in tangentbordet bakom skärmen för att förvandla datorn till vad som liknar en vanlig platta. Det sitter två kraftiga gångjärn mellan datorns två delar och konstruktionen känns betryggande stabil.

Tangentbordet stängs av när det fälls in bakom skärmen. På så sätt kan du vara säker på att du inte råkar komma åt tangenterna när de är vända nedåt.

Du kan använda fingrarna eller den medföljande pennan för att styra datorn när den är i surfplatteläge.
Tyvärr finns det inte någon hållare för pennan och den är inte magnetisk, vilket innebär att du själv måste hålla reda på var pennan är när du inte använder den.

Galaxy Book Pro 360 erbjuder en bra prestanda som får Windows och de vanligaste programmen att fungera snabbt och smidigt. Framför allt ser den supersnabba SSD:n till att påskynda uppstarten av Windows och det är i allmänhet ett nöje att arbeta med Galaxy Book Pro 360.

Strömknappen sitter i övre högra hörnet av tangentbordet och det finns en fingeravtrycksläsare i samma
knapp. Funktionen fungerar dock inte helt optimalt eftersom det är svårt att träffa läsaren i rätt vinkel när man samtidigt behöver hålla handen över de andra tangenterna utan att råka trycka ner någon av dem.

Anslutningarna är begränsade till tre USB-C-portar, en SD-kortläsare och ett hörlursuttag. Om du har tillbehör som använder USB-A-uttag (vilket fortfarande är väldigt vanligt) krävs en adapter. Däremot är det riktigt genomtänkt att man kan använda USB-C portarna på båda kortsidorna för att ladda datorn. Genom att använda den port som är placerad närmast vägguttaget slipper du dessutom att strömkabeln
hamnar i vägen.

Samsung Galaxy Book Pro 360 är en häftig liten lättviktsdator, men om du kan leva med en lite tyngre dator är Lenovos ThinkBook 14s Yoga enligt vår uppfattning ett bättre köp. I Testzonen på vår hemsida kan du ta del av vårt test av datorn.


+ Fungerar fint som surfplatta

+ Supersnabb SSD

– Besvärlig fingeravtrycksläsare

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Galaxy Book Pro 360 är en lyckad kombo av en liten, lätt laptop och en surfplatta med tillhörande penna.

Specifikationer

Märke
Samsung
Typ
Bærbar pc
Processor
Intel Core i5-1135G7, 2,4 GHz
Ramminne
8 GB
Lagring
256 GB
Skärmstorlek
13 tommer
Skärmupplösning
1920 x 1080 pixels
USB-portar
3 x USB-C
Anslutningar
MicroSD-kortlæser, hovedtelefon
Nätverk
Wi-Fi 6
Mått
30,25 x 20,20 x 1,15 cm
Vikt
1,06 kg
Pekskärm
Ja
Operativsystem
Windows 10 Home
CPU Mark
9772
2D Mark
349
3D Mark
3241
Memory Mark
2357
Disk Mark
13660
Benchmark (högre är bättre)
3195