Musepladen er stor og hurtig i opfattelsen.

Samsung Galaxy Book 755XDA-KA1SE

Samsung Galaxy Book är en fin Windowsdator med enkel design. Tangentbordet kan dock inte mäta sig med resten av datorn.

av Morten Skeldal Østergaard #Dator #Samsung
7.7

Samsung Galaxy Book är en bärbar dator med många goda egenskaper. Det är en gediget konstruerad dator med aluminiumchassi. Designen är enkel och inbjudande, och påminner faktiskt en del om Apples dyra MacBook-datorer.

Inuti Galaxy Book sitter en utmärkt Intel-processor som är lite snabbare än genomsnittet. För att fullända det positiva första intrycket är skärmen ljusstark med en matt yta som gör att du enkelt kan se skärmen i nästan alla ljusförhållanden.

Det finns inget dedikerat grafikkort i Galaxy Book, vilket betyder att datorn inte är tillräckligt kraftfull för att hantera krävande 3D-grafik som den man hittar i skjutspel. I gengäld blir datorn inte särskilt varm så det finns inget behov av högljudda fläktar för att kyla den. Därför är den ljudlös större delen av tiden.

Tyvärr har Samsung åstadkommit ett par mindre bra detaljer i den annars fina datorn: Tangentbordet är Galaxy Books klart svagaste punkt. Det är jättesvårt att känna när tangenterna är nedtryckta, så du måste hela tiden titta på skärmen för att se om det du har skrivit har dykt upp i texten. Av någon anledning är de två små upphöjningarna som markerar F- och J-tangenterna så låga att man knappt kan känna dem med fingertopparna. Det gör det besvärligt att skriva utan att titta på tangentbordet, eftersom det är de tangenterna man brukar orientera sig med när man ska lägga fingrarna på rätt tangenter.

När du knappar loss på tangentbordet låter det ganska ihåligt under tangenterna, och om du vilar båda händernas fingrar på tangenterna ger hela tangentbordet med sig och sjunker ned lite. Det ger ett billigt intryck för en dator som annars ser dyrare ut än den faktiskt är.

I det övre högra hörnet sitter en fingeravtrycksläsare gömd i strömknappen. Den fungerar smidigt och loggar in dig i Windows på nästan ingen tid alls. Här är det faktiskt en fördel att tangenterna är låga, eftersom det gör det enklare att lägga fingret rätt på den lilla plattan.

Datorn har två USB-C-portar som kan användas laddning. Tyvärr är båda placerade på vänster sida av datorn, så du kan inte välja på vilken sida du vill ha kabeln.


+ Stabilt aluminiumchassi

+ Prisvärd prestanda

– Dåligt tangentbord

 

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Samsung Galaxy Book är en fin Windowsdator med enkel design. Tangentbordet kan dock inte mäta sig med resten av datorn.

Specifikationer

Märke
Samsung
Typ
Bærbar pc
Processor
Intel Core i5-1135G7, 2.4 GHz
Grafikkort
Intel Iris Xe Graphics
Ramminne
8 gigabytes
Lagring
256 gigabytes
Skärmstorlek
15,6 tommer
Skärmupplösning
1920 x 1080 pixels
USB-portar
2 x USB-C, 2 x USB
Anslutningar
HDMI, hovedtelefon
Nätverk
Wi-Fi 6
Mått
35,66 x 22,91 x 1,54 cm
Vikt
1,55 kg
Batteritid
Cirka syv timer
Pekskärm
Nej
Operativsystem
Windows 10 Home 64-bit
CPU Mark
11766
2D Mark
354
3D Mark
3339
Memory Mark
2477
Disk Mark
11140
Benchmark (högre är bättre)
3322