Du kan selv indstille lyset i tastaturet.

Razer Blade 14 – RZ09-0370

Razer Blade 14 är en utmärkt bärbar dator där det bara är tangentbordet som inte lever upp till det höga priset.

av Morten Skeldal Østergaard #Dator #Razer
8.7

Razer Blade 14 är en bärbar dator som håller mycket hög klass, och det syns tyvärr också på priset.

Snabba bärbara datorer är ofta stora och skrymmande, eftersom de kraftfulla processorerna utvecklar mycket värme och behöver plats för att leda bort värmen, men Blade 14 är förhållandevis slank. I gengäld är den inte särskilt lätt.

Det är svårt att sätta fingret på prestandan i den mattsvarta datorn.  Både processor och SSD är bland de allra snabbaste du kan köpa just nu, och det fanns inga komponenter som klarade inte klarade sig bra vid våra mätningar.

Webbkameran stödjer Windows Hello, så du behöver bara sätta dig vid datorn för att automatiskt logga in i Windows. Det fungerar hur bra som helst, och det är skönt att slippa skriva lösenord eller läsa av fingeravtryck. Det finns inte heller någon inbyggd fingeravtrycksläsare. Datorn står ovanligt bra på bordet tack vare ett par breda gummilister som är monterade på undersidan. De lyfter även upp datorn en aning så att värmen lättare kan försvinna.

Fläktarna får arbeta ordentligt när datorn belastas, och de låter en del. De gör dock sitt jobb bra, och botten blir inte heller för varm. Även skärmen är utmärkt med bra kontrast, och den matta ytan gör att du slipper reflexer från lampor eller solen.

Den svagaste punkten i Blade 14 är helt klart tangentbordet. Det har en dålig känsla oavsett om du spelar eller använder det för att skriva. Det är lite förargligt i en dator som i övrigt är så lyckad, och man skulle kunna förvänta sig något mer nu när priset är så högt som det är.

Programmet som används för att ställa in belysningen i tangenterna är detsamma som används även för Razers fristående tangentbord. Med det kan du skapa snygga ljuseffekter som ger extra karaktär eftersom resten av datorn är helt svart.

 


+ Snygg skärm

+ Extremt snabb

– Låter mycket

– Dåligt tangentbord

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Razer Blade 14 är en utmärkt bärbar dator där det bara är tangentbordet som inte lever upp till det höga priset.

Specifikationer

Märke
Razer
Typ
Bærbar pc
Processor
AMD Ryzen 9 5900HX, 3,3 GHz
Grafikkort
NVIDIA GeForce RTZ 3060
Ramminne
16 GB
Lagring
1 TB SSD
Skärmstorlek
14 tommer
Skärmupplösning
1920 x 1080 pixels
USB-portar
2 x USB, 2 x USB-C
Anslutningar
HDMI, høretelefon
Nätverk
Wi-Fi 6
Mått
31,97 x 22 x 1,68 cm
Vikt
1,78 kg
Pekskärm
Nej
CPU Mark
4945
2D Mark
489
3D Mark
12354
Memory Mark
2752
Disk Mark
29498
Benchmark (högre är bättre)
4945