Test av Panasonic Toughbook CF-XZ6

Panasonic Toughbook CF-XZ6

Tålig 2 i 1-dator för kontoret

av #Dator #Panasonic
8.0

Toughbook CF-XZ6 är Panasonics senaste dator i sin serie med extra robusta datorer som ska tåla både att tappas och att hanteras på smutsiga platser. CF-XZ6 är dock framtagen för kontorsbruk, medan andra datorer i serien vanligen används av exempelvis hantverkare. Det innebär bland annat att den här datorn inte är lika klumpig som företagets andra modeller.

2 i 1-datorer består av en löstagbar skärm som fungerar som en pekdator. I det här fallet är den lite tjockare än vad man kan förvänta sig, vilket beror på att den skyddas av ett gummihölje. Det gör inte bara att det är extremt lätt att få bra grepp om datorn, den tål även att hanteras mer ovarsamt än vanliga pekdatorer. Ett aber i sammanhanget är att gummit även isolerar datorn, och den ventilationsport som finns blir så extremt varm att Panasonic har lagt in en varning om det varje gång datorn startas.

När skärmen trycks fast i tangentbordsdelen sitter den så väl fast att det går att lyfta hela datorn och bära den med skärmen. Gångjärnen är ovanligt stadiga, men det är ändå lätt att ta isär de två enheterna. Tillsammans ger tangentbordet och skärmen en batteritid på hela 14 timmar.

Skärmen är tydlig och datorn känns snabb. Den baseras på Intels anständiga processor Core i5-7300U vPro och Intels grafikkort HD Graphics 620, vilket räcker gott i vardagen men knappast till grafiktunga spel eller videoredigering.


+ Robust
+ Lång batteritid
Varma ventilationsgaller
Inte så höga prestanda


Panasonic Toughbook CF-XZ6 finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Panasonic Toughbook CF-XZ6

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En tålig och bra datorn, som inte bjuder på särskilt höga prestanda. Bara för den som behöver en dator som klarar tuffare tag.

Specifikationer

Märke
Panasonic
Typ
2 i 1-pc
Processor
Intel Core i5-7300U vPro
Grafikkort
Intel HD Graphics 620
Ramminne
8 GB
Lagring
256 GB SSD
Skärmstorlek
12 tum
Skärmupplösning
2160 x 1440 pixel
USB-portar
3x usb 3.0, 1x usb C
Anslutningar
Hdmi, vga, SD-kortläsare
Mått
288.5 mm x 223.7 mm x 22 mm
Vikt
1.18 kg
Batteritid
14 timmar
Pekskärm
Ja
Operativsystem
Windows 10
Benchmark (högre är bättre)
2736