Computeren på bagsiden er godt gemt bag den slanke skærm.

MSI Pro24X 10M

Kompakt allt i ett-dator

av Morten Skeldal Østergaard #Dator #MSI
8.1

MSI:s nya allt i ett-pc är en praktisk dator för alla som inte vill ha sladdar och för mycket rörig elektronik på skrivbordet.

I en allt i ett-dator är skärmen och datorn hopbyggd till en enhet. I Pro24X 10M har MSI lyckats så väl med hopslagningen att det är svårt att se var själva datorn finns någonstans. Men den i övrigt riktigt tunna skärmen blir lite tjockare i nederkant på baksidan eftersom det är där datorn sitter.

Datorns delar är hoppackade på ett sätt som påminner om en bärbar dator, vilket sparar plats men också begränsar prestandan. Processorn är en strömsnålare modell från Intel. Den hör inte till de snabbaste, något som begränsar vad datorn kan användas till. Grafikkortet är integrerat för att spara plats och få ner priset. Prestandan i Pro24X 10M passar därför bäst till kontorsprogram, e-post, internet och liknande uppgifter.

Tack vare ssd:n startar Windows snabbt. För lagring av filer och program finns det även en hårddisk på en terabyte. Det är en smart lösning.

Den 6,2 millimeter tunna skärmen ger en bra och ljusstark bild.

Trots att de ingående komponenterna sitter tätt ihop går det att uppgradera delar av datorn. Hårddisken sitter bakom ett lock och den kan enkelt tas loss och ersättas.

Pro24X 10M har betydligt bättre anslutningsmöjligheter än en bärbar dator. Vi får till exempel sex usb-portar, varav två sitter på ena kortsidan. På baksidan finns det en hdmi-port för en extra bildskärm samt dubbla ethernetuttag. Stativet kan tas loss och ­datorn hängas på väggen. Det finns skruvhål för ett väggfäste enligt VESA-­standarden. Det gäller bara att se till att skärmen hänger en bit ut från väggen så att alla kontakter får plats.


+ Tunn
+ Uppgraderingsbar
Inte så snabb

Läs mer om MSI Pro24X 10M


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

MSI:s allt i ett-datorn är ett kompakt och praktiskt redskap för alla former av kontorsarbete.

Specifikationer

Märke
MSI
Typ
Allt i ett-dator
Processor
Intel Core i5-10210U, 1,6 GHz
Grafikkort
Intel UHD 620
Ramminne
8 GB
Lagring
256 SSD + 1 TB HDD
Skärmstorlek
23,8 tum
Skärmupplösning
1920 x 1080 pixel
USB-portar
2x usb 2.0, 4x usb 3.1 Gen 1
Anslutningar
HDMI
Nätverk
Wi-Fi 5
Mått
53,8 x 17 x 40 cm
Vikt
4,44 kg
Pekskärm
Nej
Operativsystem
Windows 10 Home