Vi havde gerne set et indbygget webkamera, men det er der ikke blevet plads til i den smalle ramme om skærmen.

MSI Pro 22XT – 10M-03SEU

Kompakt allt i ett-dator att ställa upp var som helst hemma.

av Morten Skeldal Østergaard #Dator #MSI
7.4

MSI Pro 22XT är en fin liten allt i ett-dator som kan stå framme i exempelvis köket för hela familjen att använda.

Detta må se ut som en ganska liten bildskärm på 21,5 tum, men det är alltså en komplett dator. Tack vare det enkla och eleganta stativet gör inte datorn mycket väsen av sig. Det går inte att justera skärmen/datorn i höjdled, utan bara vinkla den. När datorn står på ett bord måste vi därför vinkla upp skärmen ganska mycket för att kunna titta rakt in i bilden. Eftersom skärmytan är blank blir det då dessvärre en hel del reflexer från takbelysningen men också från det vita taket. Det är ett pyssel att hitta rätt vinkel för att det ska bli bra.

Att skärmen är blank beror på att den är tryckkänslig. Det är smart för en köksdator som till exempel ska visa recept, men som alltid blir skärmen snabbt kladdig. Under våra tester har vi mest använt musen, även om pekfunktionen fungerar alldeles utmärkt rent tekniskt.

MSI Pro 22XT är inte någon racer precis, men de vanliga kontorsprogrammen och webbläsarna fungerar förstås utmärkt. Vi har ordbehandlat, använt kalkylark och surfat under de två veckor som vi har testat datorn och det känns aldrig som om datorn har svårt att hänga med. Detta trots att den baseras på Intels billigaste processorer i Core i3-serien, dock av den senaste generationen. Vi kan i alla fall inte klaga på prestandan med tanke på vad datorn kostar.

Lagringskapaciteten är en förnuftig kombination av storlek och hastighet. Vi får en tyst och strömsnål ssd på 256 gigabyte, som till exempel ser till att datorn startar blixtsnabbt. Men vi får också en hårddisk på en terabyte som innebär att det finns gott om plats för program och filer.

MSI skickar inte med vare sig mus eller tangentbord, något som brukar vara standard i allt i ett-datorer som ju säljs med premissen att de är kompletta. Å andra sidan får det ner priset lite och de flesta har säkert en mus och ett tangentbord liggande som går att använda. Om inte rekommenderar vi Logitech MK295.

På skärmens baksida finns alla portar lätt tillgängliga. De är inte så många, men trevligt nog får vi en hdmi-ingång. Till den kan andra enheter anslutas till skärmen. Bra om man har ett tv-spel eller kanske en dvd-spelare.


+ Hdmi-ingång
+ Budgetvänlig allt i ett-pc
Få anslutningar

Läs mer om MSI Pro 22XT – 10M-03SEU


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Passar perfekt som allemansdator hemma. Snygg nog att stå framme och tillräckliga prestanda för det mesta.

Specifikationer

Märke
MSI
Typ
Allt i ett-pc
Processor
Intel Core i3-10100, 3,6 GHz
Grafikkort
Intel UHD Graphics 630
Ramminne
8 GB
Lagring
256 GB ssd, 1 TB hdd
Skärmstorlek
21,5 tum
Skärmupplösning
1 920 x 1 080 pixel
USB-portar
5x usb 3.2, 1x usb c 3.2
Anslutningar
SD-kortläsare, hörlurar, mikrofon, hdmi in/ut
Nätverk
Wi-Fi 5
Mått
50 x 21 x 37 cm
Vikt
5,82 kg
Pekskärm
Ja, 10 punkter
Operativsystem
Windows 10 Home
CPU Mark
8639
2D Mark
284
3D Mark
1038
Memory Mark
2352
Disk Mark
10805
Benchmark (högre är bättre)
2405