MSI:s bärbara datorn är inte dålig, men den är alldeles för dyr.

MSI Prestige PS42

Lite för många skönhetsfel drar ner helhetsintrycket på testets dyraste dator, men prestandan går det verkligen inte att klaga på.

av #Dator #MSI
8.2

Med en prislapp på över 11 000 kronor är MSI Prestige PS42 knappast någon billighetsdator, men det är så den känns efter en vecka i vårt testlaboratorium. Om man trycker på mitten av chassit sviktar det till exempel en hel del. Det är ingen risk att den ska gå sönder, men den ger intrycket av att man inte har prioriterat de allra bästa materialen för konstruktionen. Samtidigt innebär materialvalet att datorn väger lite och är lätt att bära med sig.

Skärmen är den delen av datorn där MSI har lagt ner mest arbete. Den är tunn och ramen är mycket smal. Samtidigt är bilden skarp och tydlig, och den matta ytan reflekterar inte speciellt mycket solljus. Den smala ramen har medfört en udda konstruktionslösning – webbkameran har placerats under skärmen. Resultatet blir en ganska konstig vinkel på bilden vid videosamtal med exempelvis Skype.

PS42:s inbyggda grafikkort är lite bättre än de vanliga Intel-grafikkretsarna som sitter i de billigare datorerna. Här har man i stället använt ett billigt grafikkort från nVidia, vilket till och med gör det möjligt att spela 3d-spel om du inte väljer att dra upp detaljrikedomen eller upplösningen för långt.

Eftersom tangentbokstäverna är vita på de ljusgråa tangenterna blir de svåra att läsa i stark belysning, och om ljuset faller snett på tangentbordet är det näst intill omöjligt. Om du klarar av att skriva utan att behöva titta var du placerar fingrarna så är det dock inte något stort problem. Datorns fingeravtrycksläsare finns inbyggd i pekplattan och har inga problem att läsa av dina fingeravtryck. Det kan vara svårt att inte råka flytta på muspekaren när man i själva verket försöker logga in.


+ Bra skärm
Märklig placering av webbkameran
Klent byggd

MSI Prestige PS42 finns att köpa här via Prisjakt
Läs mer om MSI Prestige PS42


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Lite för många skönhetsfel drar ner helhetsintrycket på testets dyraste dator, men prestandan går det verkligen inte att klaga på.

Specifikationer

Märke
MSI
Typ
Bärbar pc
Processor
Intel Core i7-8550U, 1,8 GHz
Grafikkort
Nvidia GeForce MX150
Ramminne
8 GB
Lagring
256 GB SSD, PCI-E
Skärmstorlek
14 tum
Skärmupplösning
1920 x 1080 pixel
Mått
32,2 x 22,3 x 1,7 cm
Vikt
1,19 kg
Pekskärm
Nej
Operativsystem
Windows 10 Home, 64-bit
CPU Mark
8256,6
2D Mark
662,3
3D Mark
2235,9
Memory Mark
2071,9
Disk Mark
13062,1
Benchmark (högre är bättre)
3912