Det belyste tastatur slipper en del lys ud ved siden af tasterne.

MSI Modern 14 B11SBU

MSI Modern 14 är en väldesignad och lätt, bärbar dator. Det finns processorkraft för tunga arbeten och ett bra utbud av anslutningar.

av Henrik Ræder Clausen #Dator #MSI
8.4

MSI Modern 14 är en riktigt lyckad bärbar dator i lättviktsklassen. Den har tillräckligt med muskler för tunga uppdrag och grafikkortet är snabbt nog för lättare 3D-spel. All denna beräkningskraft får dock priset att stiga ganska ordentligt.

Intel Core i7 är en ganska kraftfull processor vilket ger bra testresultat. Dessutom imponerar SSD-enheten som har en läshastighet på över 2 500 megabyte/sekund, men den här höga prestandan kan höras: När datorn ger sig i kast med tyngre uppgifter kan kylfläkten orsaka en del oljud. 

Grafikkortet är av Iris-typ och visar upp utmärkt 3D-prestanda. Detta gör datorn användbar för många spel, men det får strömförbrukningen att öka så mycket att fläkten startar och batteriet laddar ur ganska snabbt. Även av prestandaskäl bör datorn vara ansluten till strömförsörjning om man spelar på den.

Det inbyggda batteriet kan räcka i upp till åtta timmar – med betoning på ”upp till”. Det stämmer om du läser e-böcker, men om du arbetar med text eller siffror håller batteriet i knappt 4 timmar. Tittar du på film sjunker det till 2–3 timmar och vid full belastning ända ner till 90 minuter. Skärmen slår inga rekord med en upplösning på 1 920 x 1 080 pixlar och ljusstyrkan kan inte sättas så högt som på många andra datorer. Däremot är färgbalansen behagligt neutral och återgivningen av nyanser bra.

Tangentbordet är skönt att skriva på och har till och med bakgrundsbelysning. Nästan alla tangenter har en rimlig storlek och har en härlig mekanisk känsla.

 Du kan ansluta en större skärm via HDMI- eller USB-C-portarna. Utöver dessa portar finns två USB 3.2-portar, uttag för hörlurar samt en kortläsare för microSD-kort. De inbyggda hög-talarna låter bra utan störningar från chassit eller andra oljud.


+ Hög prestanda
+ Bra grafikkort
– Oljud vid hårt arbete

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

MSI Modern 14 är en väldesignad och lätt, bärbar dator. Det finns processorkraft för tunga arbeten och ett bra utbud av anslutningar.

Specifikationer

Märke
MSI
Processor
Intel Core i7 119507 2,9 Ghz
Grafikkort
Intel IRIS Xe
Skärmupplösning
1920 x 1080 pixels
USB-portar
USB-A (2), USB-C (19
Nätverk
WiFi 6
Mått
31,9 x 21,9 x 1,7 cm
Vikt
1,4 kg
Operativsystem
Windows 11
CPU Mark
13650,0
2D Mark
341,3
3D Mark
3039,0
Memory Mark
2703,8
Disk Mark
17783,8
Benchmark (högre är bättre)
3376,2