Tastaturet er godt belyst, så det er nemt at aflæse tasterne.

MSI Katana GF66 11UE-088NEU

Du får en snabb dator för pengarna, men du får också stå ut med en del ljud från fläktarna.

av Morten Skeldal Østergaard #Dator #MSI
8.7

Katana GF66 är en kraftfull bärbar dator från MSI. Det här är en dator som är snabbare än man egentligen kan förvänta sig i den här prisklassen.

Datorns prestanda är nämligen i nivå med datorer vi har testat som kostar ett par tusen mer. Det finns framför allt en snabb processor från Intels senaste generation och ett bra grafikkort i Katana GF66.

Det brukar innebära ett stort behov av fläktar till kylningen, och datorn avger ett susande ljud även när den inte belastas med något annat än Windows och en webbläsare.

När vi undersökte datorn genom att köra vårt program för prestandatester som pressade datorn lite extra ökade ljudnivån ännu mer. Överskottsvärmen leds ut genom ventiler i botten, på baksidan och på ena kortsidan, så det är ingen risk att datorn överhettas. Katana GF66 är en bra dator för både kontorsarbete och spel, och det beror framför allt på tangentbordet.

Tangenterna är bättre än i de flesta andra bärbara datorer, och till höger har det dessutom gjorts plats för ett numeriskt tangentbord – dock med tangenter som är smalare än tangentbordets övriga tangenter.

Katana är egentligen namnet på en elegant typ av japanskt svärd, men Katana GF66 är varken slank eller till verkad av metall. Den är tvärtom ganska tjock och huvudsakligen tillverkad av plast. På sidan finns portar för både kabelnätverk och en fullstor HDMI-port. Med fyra USB-portar jämnt fördelade mellan sidorna råder det ingen brist på anslutningsmöjligheter.

Skärmen har utmärkt bild i Full HD-upplösning, inte minst för att ytan är matt och och därmed ger väldigt lite reflexer. Den matta ytan beror på att den inte är beröringskänslig, men det skulle inte heller vara meningsfullt för den här typen av dator.


+ Snabb processor och grafikkort

+ Bra anslutningsmöjligheter

– En del fläktljud

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Du får en snabb dator för pengarna, men du får också stå ut med en del ljud från fläktarna.

Specifikationer

Märke
MSI
Typ
Bærbar pc
Processor
Intel Core i7-11800H, 2,3 GHz
Grafikkort
NVIDIA GeForce RTX 3060
Ramminne
16 GB
Lagring
1 TB SSD
Skärmstorlek
15,6 tommer
Skärmupplösning
1920 x 1080 pixels
USB-portar
3 x USB-A, 1 x USB-C
Anslutningar
HDMI, høretelefon, kabelnetværk (Ethernet RJ45)
Nätverk
Wi-Fi 6
Mått
35,9 x 25,9 x 2,2 cm
Vikt
1,9 kg
Batteritid
Cirka 4 timer
Pekskärm
Nej
Operativsystem
Windows 11
CPU Mark
19276
2D Mark
384
3D Mark
17116
Memory Mark
2638
Disk Mark
13420
Benchmark (högre är bättre)
4054