MSI GS73VR

MSI GS73VR 7RF-215NE Stealth Pro

MSI GS73VR är en rasande snabb bärbar pc, vilket inte minst märks på prislappen.

av #Dator #MSI
8.9

MSI försöker inte precis dölja att GS73VR är en dator avsedd för spel. Ett klistermärke på datorn framhäver de imponerande specifikationerna och tangentbordet lyser upp i regnbågens alla färger när datorn startas. Allt är uppskruvat till max i MSI GS73VR.

Det färgstarka tangentbordet har tagits fram i samarbete med tillbehörstillverkaren SteelSeries och tangenterna är verkligen en klass bättre än de vi brukar hitta i bärbara datorer. De är sköna att trycka på och de passar perfekt för spel, men även till ordbehandling.

Komponenterna under skalet har plockats från den dyraste hyllan. Vi får en kraftfull processor, hypersnabbt ramminne och en av världens snabbaste ssd-enheter. Ihop ger detta en härlig spelupplevelse. Även i de senaste actionspelen flyter grafiken smidigt utan minsta hack tack vare det utmärkta, och dyra, grafikkortet. Det går dock inte att utnyttja skärmens extremt höga upplösning genom att dra upp detaljrikedomen i topp. Upplösningen är nämli-en ultra hd och det är jobbigt för datorn att hålla i gång – även när man inte spelar.

Högljudd fläkt

Ett tecken på att datorn får jobba när vi drar i gång mer krävande arbetsuppgifter är den högljudda fläkten som mycket tydligt försöker få bort värmen från processor och grafikkort. Det har dock MSI tänkt på och försett datorn med en verktygsknapp på tangentbordet. Ett tryck på den öppnar en genvägsmeny på skärmen, där det går att sänka prestandan för att passa till situationen. Det är ett enkelt sätt att inte bara få tyst på fläkten, utan även förlänga batteritiden. Å andra sidan blir inte datorn lika blixtrande snabb längre.

Skärmen är stor med korta uppdateringstider. Den matta ytan trollar effektivt bort alla reflexer, men det innebär också att svarta bildpunkter blir gråaktiga. Kontrasten är alltså inte den bästa.

Det är dock priset som är den riktiga akilleshälen. Den som köper den här datorn måste verkligen ha behov av all prestanda, annars är det svårt att rättfärdiga ett inköp.


+ Otroligt snabb
+ Bra tangentbord
Väldigt dyr


MSI GS73VR 7RF-215NE Stealth Pro finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om MSI GS73VR 7RF-215NE Stealth Pro

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En bra bärbar pc för spel i vettig storlek, men priset är högt.

Specifikationer

Märke
MSI
Typ
Bärbar pc
Processor
Intel Core i7 7700HQ
Grafikkort
Nvidia GeForce GTX 1060
Ramminne
16 GB
Lagring
256 GB SSD, 1 TB HDD
Skärmstorlek
17,3 tum
Skärmupplösning
1920 x 1080 pixel
USB-portar
3x usb 3.0, 1x usb c, 1x usb 2.0
Anslutningar
Hdmi, MiniDisplayPort, minneskortplats
Nätverk
802.11ac, gigabit ethernet, Bluetooth 4.1
Mått
41,2 x 28,5 x 1,96 cm
Vikt
2,43 kg
Operativsystem
Windows 10 Home 64-bit