MSI:s väldesignade bärbara dator går i rött och svart,

MSI GL63 8SE

MSI GL63 är en speldator med i för genren klassiskt svart och rött.

av Morten Skeldal Østergaard #Dator #MSI
9.0

Den vanligaste frågan vi får är vilken dator man ska köpa. Vi ställer då alltid samma motfråga: Vad ska du använda den till?

Oberoende av vad svaret blir är MSI GL63 8SE ett bra alternativ för den som söker en bärbar pc som går att använda till i stort sett allt. Det enda den inte är bra på är att bli buren i en datorväska. Den är helt enkelt för tung.

Detta är en bärbar dator som passar bäst på en fast plats på skrivbordet. Där kan den ersätta en stationär dator för vardagens alla uppgifter med jobb, e-post, surfning, film, musik och spel.

Det är särskilt processorn och ssd-enheten som utmärker sig och som gör MSI:s dator till något av ett kraftpaket. Den har inga problem att hantera de senaste spelen.

De snabba komponenterna i datorn avger förstås en hel del värme. För att lösa det har MSI placerat en rad rejäla ventilationsgaller på kortsidorna och baktill där fläktarna kan blåsa ut varmluften. När datorn pressas får fläktarna jobba hårt och det märks inte minst på ljudnivån. Fördelen är att datorn förblir relativt sval på undersidan.

På sidorna finns ett rimligt bra urval av anslutningar. Vi får till exempel en ethernetport, vilket inte är en självklarhet numera, och en kortläsare för fullstora sd-kort. Här finns även en hdmi-port för anslutning av en extern bildskärm.

Tangentbordet är framtaget i samarbete med spelspecialisterna SteelSeries. Det är också ovanligt bra för att vara inbyggt. De gummiaktiga tangenterna ger lagom motstånd och de är näst intill ljudlösa. De är belysta underifrån med rött ljus. Det är ytterligare ett spelgrepp, men tack vare ljuset lämpar sig datorn även för arbete i nedsläckta rum.

Tacknämligt nog har skärmen en matt yta som trollar bort i stor sett alla reflexer. Tyvärr är skärmen ganska ljussvag, så det kan vara svårt att se bilden om man arbetar i alltför starkt dagsljus.

MSI briljerar med ett ovanligt bra kontrollprogram vid namn MSI Dragon Center. I det kan många av datorns inställningar hanteras tillsammans med exempelvis färgbalans och när fläktarna ska dra i gång. Det är också här som det går att återställa datorn till ursprungsläget med hjälp av en exakt kopia av C-hårddisken.


+ Snabb
+ Bra inställningsprogram
+ Många anslutningar
Ljussvag skärm

Läs mer om MSI GL63 8SE


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

MSI GL63 är en snabb bärbar dator som klarar i stort sett vad som helst.

Specifikationer

Märke
MSI
Typ
Bärbar pc
Processor
Intel Core i7-8750H, 2,2 GHz
Grafikkort
GeForce RTX 2060
Ramminne
8 GB
Lagring
512 GB, SSD
Skärmstorlek
15,6 tum
Skärmupplösning
1920 x 1080 pixel
USB-portar
3x usb 3.1, 1x usb c 3.1
Anslutningar
Hdmi, ethernet
Nätverk
802.11ac (Wi-Fi 5)
Mått
38,3 x 26 x 3 cm
Vikt
2,3 kg
Pekskärm
Nej
Operativsystem
Windows 10 Home
CPU Mark
11369
2D Mark
721
3D Mark
4171
Memory Mark
2173
Disk Mark
15094
Benchmark (högre är bättre)
4743