Tastaturet er lyser rødt, så du kan se tasterne i mørke.

MSI GF75 Thin 10SCSR

Snabb bärbar som klarar allt.

av Morten Skeldal Østergaard #Dator #MSI
8.8

MSI GF75 är en snabb bärbar dator i ett kompakt chassi.

Det är processorn som är stjärnan i den här föreställningen. Den är av den senaste generationen Core i7 från Intel, vilket märks på alla sätt. Till och med vardagliga saker som att rulla genom innehållet på en hemsida går markant smidigare och mjukare än i de flesta andra datorer.

MSI tycker att GF75 är så tunn att de har lagt till ordet thin i produktnamnet. Om det stämmer beror nog på vilka datorer man jämför med. Den hör hur som helst inte till de mest slimmade datorerna på marknaden.

Processorn och grafikkortet kräver effektiv kylning. Därför finns det gott om ventilationsgaller längs datorns sidor och på undersidan. När datorn belastas med tunga arbetsuppgifter börjar det mycket riktigt låta en hel del. Då är vi tacksamma för programmet Dragon Center, som ser till att hitta den rätta balansen mellan å ena sidan höga prestanda, högljudda fläktar och hög strömförbrukning, och å andra sidan nedbantad prestanda, lugnt och skönt och längre batteritid. I Dragon Center går det att ställa in hur man vill ha det. Programmet kan till exempel automatiskt dra upp prestandan när ett visst krävande program startar.

Skärmen på maffiga 17,3 tum ger en bra och ljusstark bild. Tack vare den matta ytan blir det aldrig några störande reflexer från fönster eller lampor.

På båda kortsidorna finns det gott om portar. Vi får till exempel fullstora varianter av både hdmi och ethernet.

Tangentbordet är lite speciellt. Tangenterna har lite längre slaglängd än i andra bärbara datorer. Det ger en bättre känsla och vi upplevde faktiskt färre felslag bara för att tangenterna ger en bättre respons. Tangenterna är dessutom bakgrundsbelysta, så det går bra att skriva i mörker.

Det finns gott om plats både ovanför och nedanför tangentbordet. Därför är det synd att MSI inte har använt utrymmet för bra framåtriktade högtalare och en fingeravtrycksläsare.

Musplattan är inte av högsta kvalitet. De två musknapparna är integrerade i plattans nedre del. De aktiveras när man trycker där. De är tyvärr för tröga och efter mycket klickande är det lätt att det känns i fingrarna. Dessutom rasslar det svagt om musplattan när den trycks ned.

GF75 är en bra bärbar pc för dig som behöver lite extra prestanda då och då och som kanske gillar att spela lite. Jämfört med andra datorer i samma prestandaklass är MSI något av ett kap, men man måste vara medveten om att det finns kompromisser både lite här och där


+ Snabb processor
+ Bra tangentbord
Kan låta ganska mycket

Läs mer om MSI GF75 Thin 10SCSR


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En snabb dator med prestanda nog att klara i stort sett allt.

Specifikationer

Märke
MSI
Typ
Bärbar pc
Processor
Intel Core i7-10750H
Grafikkort
Nvidia GeForce GTX1650Ti, 4 GB, GDDR6
Ramminne
16 GB, DDR4
Lagring
512 GB SSD, M.2
Skärmstorlek
17,3 tum
Skärmupplösning
1920 x 1080 pixel
USB-portar
1x usb c, usb 3.2 Gen1, 3x usb 3.2 Gen1
Nätverk
Wi-Fi 6
Mått
397 x 260 x 23,1 mm
Vikt
2,2 kg
Batteritid
Upp till 7 timmar
Pekskärm
Nej
Operativsystem
Windows 10 Home, 64-bit
CPU Mark
13251
2D Mark
403
3D Mark
9346
Memory Mark
3357
Disk Mark
17036
Benchmark (högre är bättre)
4108