Der er kun strømstik og HDMI-port på venstre side – ingen USB-porte.

MSI GF65 Thin 10UE

Extremt snabb dator till rätt pris.

av Morten Skeldal Østergaard #Dator #MSI
9.1

Prislappen kan verka avskräckande, men MSI GF65 Thin bjuder också på något av det vassaste som vi har testat i datorväg.

Processorn kvalar in bland de snabbaste vi har sett och grafikkortet lämnar allting annat bakom sig i hastighetsracet. Det går att spela vad som helst på den här datorn. Plötsligt framstår priset som riktigt tilltalande.

Skärmen håller nästan samma klass som innanmätet. Bilden är ljusstark och fin, och med en uppdateringshastighet på 144 hertz blir bilden skarp. Skärmen är inte tryckkänslig och den matta ytan gör att vi slipper alla reflexer.

Högprestandakomponenterna i datorn utvecklar en hel del värme som måste ledas bort. Samtidigt är det trångt i det tunna chassit, så det krävs ett par fläktar för att hålla datorn kyld, och de låter tyvärr ganska mycket. På vänstra kortsidan där strömkontakten sitter finns det ett kylgaller. Därför får det bara plats ett hörlursuttag här. Alla usb-portar sitter på den högra kortsidan, vilket inte är optimalt om många externa enheter ska anslutas till datorn.

Tangentbordet är bakgrundsbelyst med den för speldatorer klassiska röda färgen. Tangenterna är ganska glatta och slaglängden är ovanligt kort. Detta är inte ett tangentbord som man skriver längre texter på. Det finns ingen numerisk del eller några specialtangenter.

Under våra tester orkar batteriet driva datorn under hela arbetsdagen, det vill säga åtta timmar. Det är inte fantastiskt, men i praktiken spelar det inte så stor roll. GF65 Thin 10UE är ändå för tung för att fungera som en smidig bärbar dator. Den trivs bäst på ett stadigt skrivbord – kanske tillsammans med ett externt tangentbord.

Den modell vi har testat har som sagt kraftfulla prestanda, men också ett högt pris. Det finns en lite enklare modell av datorn med en Core i5-processor för ett par tusenlappar mindre. Den har vi inte provat, men den kan förmodligen räcka i de flesta fall.


+ Riktigt snabb
+ Bra skärm
Trist tangentbord

Läs mer om MSI GF65 Thin 10UE


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En rasande snabb bärbar pc till ett pris som konkurrenterna inte kan matcha. Men tangentbordet är trist.

Specifikationer

Märke
MSI
Typ
Bärbar pc
Processor
Intel Core i7-10750H, 2,6 GHz
Grafikkort
GeForce RTX3060, 6 GB
Ramminne
16 GB
Lagring
1 TB SSD
Skärmstorlek
15,6 tum, 144 Hz
Skärmupplösning
1920 x 1080 pixel
USB-portar
2x usb c, 2x usb
Anslutningar
Hdmi, ethernet
Nätverk
Wi-Fi 6
Mått
35,9 x 25,4 x 2,17 cm
Vikt
1,86 kg
Pekskärm
Nej
Operativsystem
Windows 10 Home
CPU Mark
13156
2D Mark
438
3D Mark
13073
Memory Mark
3352
Disk Mark
16356
Benchmark (högre är bättre)
4366