MSI GE72 7RD-052NE Apache Pro

En kraftfull bärbar pc med prestanda, lagringsutrymme och anslutningar i toppklass. Det finns dock delar av MSI GE72 7RD-052NE Apache Pro som inte håller.

av #Dator #MSI
7.8

En kraftfull processor i form av Intel Core i7, 16 gigabyte ramminne och ett potent grafikkort från Nvidia lämnar inget i övrigt att önska vad gäller rå prestanda i MSI:s bärbara dator Apache Pro, med det hopplösa modellnamnet GE72 7RD-052NE. Datorn på 17 tum klarar allt vi utsätter den för utan att protestera, samtidigt som den är absolut knäpptyst när vi tittar på film och kontorspysslar i Word.

Fläkten vaknar till liv först när vi antingen startar den manuellt eller när datorn pressas med videoredigering eller tunga spel. Då låter den å andra sidan rejält, men även om den tycks jobba för fullt lyckas den aldrig kyla datorn ordentligt som förblir märkbart varm precis där vänstra handen vilar naturligt nedanför tangentbordet.

Generellt haltar ergonomin en smula. Inte bara för att händerna blir varma, utan även för att handlederna säger ifrån när de måste hållas någon centimeter ovanför bordsytan hela tiden när vi skriver. Arbetsställningen är i längden ganska besvärlig och det hjälper inte mycket att både tangentbordet och musplattan reagerar snabbt på allt vi gör.

Under det svarta chassit med röda detaljer i sann racinganda döljer det sig mycket muskler och över en terabyte lagringsutrymme i form av en ssd och en mekanisk hårddisk. Fullt lika imponerande är dessvärre inte skärmen.

De 17 tummen bjuder på full hd-upplösning, alltså 1920×1080 pixel, och för en dator i den här prisklassen är det helt klart i underkant. I förhållande till konkurrerande datorer är bildkvaliteten synbart sämre och saknar både skärpa och ljusstyrka. I dagsljus på redaktionen syns det inga detaljer i mörka områden ens när vi drar upp ljusstyrkan till max.

Stort plus i kanten blir det däremot för alla anslutningar. Här finns ett brett urval av portar, som till exempel hdmi och Mini DisplayPort. Lägg till många usb-portar, kortläsare, Bluetooth samt såväl trådlöst som fast nätverk, och anslutningsmöjligheterna är i stort sett kompletta.


+ Kraftfull bärbar pc
+ Gott om lagringsutrymme
+ Många anslutningar
Trist skärm


MSI GE72 7RD-052NE Apache Pro finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om MSI GE72 7RD-052NE Apache Pro

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En superstark bärbar pc med gott om plats för filmer och musik, men skärmen håller låg klass.

Specifikationer

Märke
MSI
Typ
Bärbar pc
Processor
Intel Core i7-7700 2,8 GHz
Grafikkort
GeForce GTX 1050 4GB
Ramminne
16 GB DDR4
Lagring
256 GB (SSD), 1 TB (HDD)
Skärmstorlek
17,3 tum
Skärmupplösning
1920 x 1080 pixel
USB-portar
1x usb C, 2x usb 3.0, 1x usb 2.0
Anslutningar
Bluetooth, Kortläsare, hdmi, Mini DisplayPort, hörlurar
Nätverk
802.11ac, Ethernet
Mått
41,99 x 28,78 x 3,2 cm
Vikt
2,9 kg
Batteritid
3 timmar (surfning), 2 timmar (filmvisning)
Pekskärm
Nej
Operativsystem
Windows 10
Övrigt
Dvd-brännare
Benchmark (högre är bättre)
3938,7