Cubi 5 kan hænges op bag på skærmen ved hjælp af det medfølgende beslag.

MSI Cubi 5 10M-035EU

Pyttedator för skärmens baksida

av Morten Skeldal Østergaard #Dator #MSI
8.0

MSI Cubi 5 är inte precis världens snabbaste stationära dator, men i gengäld är den så liten att den kan monteras på baksidan av en bildskärm.

Den fiffiga lilla minidatorn är en kub med sidorna 12,4 centimeter. Den är lite över fem centimeter tjock och väger dryga halvkilot. På fram- respektive baksidan finns det ett imponerande urval av anslutningar, medan övriga sidor är perforerade av ventilationshål för att hålla datorn kyld.

När vi kör vårt vanliga prestandatest på Cubi 5 presenterar den sämre än medelvärdet för vad andra stationära datorer i den hör prisklassen klarar. Det är framför allt avsaknaden av ett dedikerat grafikkort som drar ned det samlade prestandavärdet, men för den som inte spelar datorspel är detta faktiskt inget större problem. Vi bortser från spelen och provar hur Cubi klarar programmen i Officepaketet, hur det går att surfa på internet, skriva e-post och författa den här texten. Allt sker i vanligt tempo utan avbrott.

Komponenterna sitter av lätt förståeliga skäl tätt sammanpackade i den lilla datorlådan, så värmeutvecklingen är intensiv. MSI har löst det med en relativt tyst fläkt som drar in kalluft i datorn. Det är knappt fläkten hörs när vi lägger örat intill datorn.

Det följer med ett VESA-fäste för att datorn ska kunna monteras på baksidan av en bildskärm – om skärmen är förberedd för den typen av fästen förstås. En kul detalj är att MSI skickar med en extern strömbrytare som kan titta fram under skärmen, så att man slipper famla efter datorns strömbrytare bakom skärmen.

MSI Cubi 5 är ganska dyr med tanke på prestandan. Det som kostar extra här är det behändiga formatet och funktionen för att trolla bort datorn bakom bildskärmen.


+ Praktisk storlek
+ VESA-fäste ingår
Ganska långsam

Läs mer om MSI Cubi 5 10M-035EU


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Bygg en egen allt i ett-dator med en bildskärm och lilla Cubi, men bara om storleken är viktigare än prestandan.

Specifikationer

Märke
MSI
Typ
Mini-pc
Processor
Intel Core i5-10210J, 1,6 GHz
Grafikkort
Intel UHD Graphics
Ramminne
8 GB
Lagring
256 GB, ssd
Nätverk
Wi-Fi 5
Mått
12,4 x 12,4 x 5,37 cm
Vikt
550 g
Operativsystem
Windows 10 Pro
CPU Mark
5574
2D Mark
237
3D Mark
1003
Memory Mark
2120
Disk Mark
5735
Benchmark (högre är bättre)
1964