Tangentbordet och skärmen kan separeras via en tangent på tangentbordet.

Microsoft Surface Book 2

Microsoft har gjort en riktigt läcker dator, men den är inte särskilt snabb.

av #Dator #Microsoft
7.9

Det är en riktigt välbyggd dator som Microsoft har tagit fram med Surface Book 2. Den tunna datorn rubbas inte en millimeter när vi försöker vrida chassit.

Allt kring datorns yttre verkar ovanligt genomtänkt. Särskilt gångjärnen och den mekanism som lossar skärmen från tangentbordet imponerar. Gångjärnen ser ut att vara hämtade från ett klockarmband när man tittar på dem från sidan. För att ta loss skärmen och använda den som en surfplatta trycker man på en tangent på tangentbordet. Efter någon sekund klickar det till och skärmen kan lyftas av. Det är en otroligt elegant lösning jämfört med andra 2 i 1-datorer där man får slita och dra loss skärmen på ett inte alls lika värdigt sätt.

Surface Book 2 skiftar automatiskt mellan surfplatteläget och det vanliga skivbordsläget i Windows 10 när skärmen tas bort eller sätts tillbaka.

En annan smart detalj är att laddkontakten inte ska stickas in i datorn. Den består i stället av en liten avlång magnet som klickar fast på rätt plats på en sidan av datorn. Det är riktigt smidigt. En annan fördels med den här magnetkopplingen är att sladden lossnar lätt utan att gå sönder om man snubblar på sladden.

I förhållande till prislappen är prestandan medelmåttig. Processorn kommer inte från den exklusivaste hyllan precis, något som inte minst våra prestandamätningar intygar. Den enda av komponenterna i datorn som på allvar särskiljer sig är den extremt snabba ssd-enheten. Detta är dock en dator var främsta företräden är utseendet och byggkvaliteten, inte prestandan.

Skärmen levererar en bra bild och det är en härlig känsla att använda den som en enorm surfplatta. Totalt sett är Surface Book 2 en utmärkt dator för kontoret och för internetburk. Till mer krävande uppgifter är den för trög.


+ Läckert chassi
+ Bra som pekdator
För seg i förhållande till priset


Microsoft Surface Book 2 finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Microsoft Surface Book 2

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Surface Book 2 är en elegant och välbyggd dator, men prestandan motsvarar inte det höga priset.

Specifikationer

Märke
Microsoft
Typ
2 i 1-dator
Processor
Intel Core i5-7300U
Grafikkort
Intel HD Graphics 620
Ramminne
8 GB
Lagring
256 GB, SSD
Skärmstorlek
13,5 tum
Skärmupplösning
3000 x 2000 pixel
USB-portar
1x usb c, 2x usb 3.1
Nätverk
802.11ac
Mått
31,2 x 23,2 x 2,3 cm
Vikt
1,5 kg
Batteritid
17 timmar
Pekskärm
Ja
Operativsystem
Windows 10 Pro
CPU Mark
2888,5
2D Mark
325,2
3D Mark
681,5
Memory Mark
1356,1
Disk Mark
5031,5
Benchmark (högre är bättre)
1689,1