Webkameraet har en infrarød sensor, så det også kan bruges til at logge på Windows med ansigtsgenkendelse.

Lenovo Yoga Slim 7 Carbon 13IAP7

Yoga Slim 7 Carbon väger under ett kilo och är supertunn. I gengäld får du vara utan en del anslutningar.

av Morten Skeldal Østergaard #Dator #Lenovo
8.5

Yoga Slim 7 Carbon lever upp till sitt namn, för datorn är slimmad (”slim”) och tillverkad i kolfiber (”carbon”) och magnesium.

Den slanka linjen och de lätta materialen bidrar till att göra datorn väldigt lätt. Faktum är att den bara väger strax under ett kilo. Tyvärr är den också smal att det bara har blivit plats för ett minimalt urval av anslutningar på sidan av datorn. Du får nöja dig med en USB-C-port på varje sida, och den ena är upptagen av strömkabeln. I lådan tillsammans med datorn ligger också en liten adapter som bygger ut USB-porten med ett par skärmutgångar och ett hörlursuttag.

På ena sidan finns en liten kontakt som kan slå på och stänga av webbkameran om du värnar om ditt privatliv framför datorn. Webbkameran är av det avancerade modellen som kan användas tillsammans med Windows Hello: När Windows startar behöver du bara låta kameran se ditt ansikte i ett par sekunder, så kan du snabbt logga in på datorn genom att sitta framför kameralinsen.

Tangentbordet har bra bakgrundsbelysning, så att du kan läsa av dem i alla ljusförhållanden. Tangenterna kan bara tryckas ned så lite att det nästan känns som om de är beröringskänsliga. Det ger inte de bästa förutsättningarna för att skriva snabbt, men de tunna tangenterna hjälper till att skapa den slimmade designen på datorn. Det är en snabb processor från Intel som driver allt. Prestandan är generellt hög tack vare processorn och en bra SSD-enhet.

Skärmen har 16:10-format, vilket betyder att du får leva med en svart rand över och under när du tittar på en film. I gengäld lämpar sig det här högre bildformatet bättre för att visa hemsidor och textdokument än det vanligare 16:9-formatet.

Skärmen är beröringskänslig och den styrningen fungerar bra, förutom att skärmen gungar lite när du har fingrarna på den. Det är förvånande att skärmen inte är konstruerad så att den kan fällas upp på baksidan av datorn. Det skulle vara perfekt att kunna förvandla datorn till en surfplatta när den är så tunn och lätt och har en bra pekskärm. Tyvärr får vi nöja oss med att kunna fälla upp
skärmen 180 grader, så att skärm och tangentbord ligger platt på bordet.


+ Otroligt lätt

+ Snabb processor

– Skärmen kan bara
öppnas 180 grader

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Yoga Slim 7 Carbon väger under ett kilo och är supertunn. I gengäld får du vara utan en del anslutningar.

Specifikationer

Märke
Lenovo
Processor
Intel Core i7-1260P, 2,1 GHz
Grafikkort
Intel Iris Xe Graphics G7 96EUs
Ramminne
16 GB
Lagring
1 TB SSD
Skärmstorlek
13,3"
Skärmupplösning
2560 x 1600 pixels
Anslutningar
2 x USB-C
Vikt
986 g
Operativsystem
Windows 11 Home
CPU Mark
18129
2D Mark
376
3D Mark
2893
Memory Mark
2716
Disk Mark
25295
Benchmark (högre är bättre)
3715