Rammen om skærmen er tynd, så det har været nødvendigt med en lille forhøjning i toppen for at få plads til det gode webkamera.

Lenovo Yoga Pro 7

Yoga Pro 7 är en bärbar dator med smarta funktioner, lång batteritid och prestanda som är riktigt bra i förhållande till priset.

av Morten Skeldal Østergaard #Dator #Lenovo
8.8

När någon kommer med den luddiga  frågeställningen vilken dator de ska köpa, kommer Yoga Pro 7 i många fall att vara ett lämpligt svar. Den är inte överväldigande dyr och kan hantera alla de vanligaste uppgifterna som du förväntar dig av en bärbar dator, möjligen med undantag för tunga och avancerade 3D-spel.

Processorn i Lenovo Yoga Pro 7 är en 13:e generationens Intel Core i5, vilken tillhör mellanskiktet i Intels utbud av processorer. Vi var mycket nöjda med prestandan under våra tester och datorn levererade en riktigt bra  prestanda. Inte vid något tillfälle stördes vi av att något på datorn gick långsamt. Våra mätningar visade sig processorn vara lika snabb som en dyr Core i7-processor från föregående generation. Att den har 16 gigabyte arbetsminne och i kombination med en kraftfull SSD:n bidrar till intrycket av en dator som är snabbare än vad prislappen antyder.

Det är inte möjligt att bygga in ett bra tangentbord i en supertunn dator. Det är tydligt att Lenovo har valt tangentbord för att kunna behålla den tunna designen, så tangenterna inte är de bästa. Det är svårt att känna när de är nedtryckta, och det slutade med att vi fick gå över till att bara skriva med pekfingrarna istället för med alla tio fingrarna. Tangenterna är bakgrundsbelysta och det är lätt att se tecknen i alla ljusförhållanden.

Tangentbordet flankeras av ett par utmärkta stereohögtalare. Ljudet är tillräckligt bra för YouTube-videor och videosamtal, och datorns inbyggda mikrofon är så bra att vi enkelt kan ha ett videosamtal utan headset.

På ena sidan finns en liten fysisk knapp som stänger av den inbyggda Full HD-webbkameran. Kameran är bättre än genomsnittet för bärbara datorer. Vid kameran finns det även en infraröd sensor så att du snabbt kan logga in i Windows säkerhetsfunktion Hello, där du loggar in bara genom att bara sitta framför kameran. Den här funktionen fungerade perfekt, även när vi befann oss i en ganska mörk miljö.

I snitt gav batteriet oss tillräckligt med kraft för en arbetsdag på åtta timmar. Laddning sker via en av de två USB-C-portarna som fungerar som laddningskontakt för datorn.


+ Bra prestanda

+ Logga in med ansktsigenkänning

– Dåligt tangentbord

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Yoga Pro 7 är en bärbar dator med smarta funktioner, lång batteritid och prestanda som är riktigt bra i förhållande till priset.

Specifikationer

Märke
Lenovo
Processor
Intel Core i5-13500H
Grafikkort
Intel Iris Xe Graphics
Ramminne
16 GB
Lagring
512 GB SSD
Skärmstorlek
14''
Skärmupplösning
2560 x 1600 pixels
USB-portar
1 x USB-A 3.2 Gen 1, 1 x USB-C 3.2 Gen 2, 1 x USB-C 4
Anslutningar
HDMI, 3,5 mm
Nätverk
Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.1
Mått
32,6 x 22,7 x 1,56 cm
Vikt
1,49 kg
Operativsystem
Windows 11 Home
CPU Mark
22945
2D Mark
394
3D Mark
2483
Memory Mark
2522
Disk Mark
35876
Benchmark (högre är bättre)
4122