Webbkameran kan döljas med en liten skjutlucka.

Lenovo Yoga C930

Yoga C930 är en tunn, elegant och snabb bärbar pc som, när skärmen vinklas 360 grader bakåt, fungerar lika bra som en surfplatta.

av #Dator #Lenovo
8.6

Lenovo Yoga C930 är en tunn och mycket elegant 13-tummare med pekskärm och ett chassi av aluminium. Formgivningen är avskalat sval utan störande inslag. Datorn ser till och med bra ut i hopfällt läge.

De få portar som finns hittar vi på den vänstra kortsidan. På högerkanten finns det bara en strömbrytare, som även den har passerat förbi Lenovos formgivare. Yoga C930 är minimalistisk så till den grad att utseendet i viss mån går ut över funktionaliteten. Nog hade det varit trevligt med en usb-port även till höger.

Till vänster sitter det två usb c-portar, ett hörlursuttag och en stor usb-port som har stöd för Thunderbolt 3. Datorn laddas via någon av usb c-portarna och för att ansluta en extern skärm krävs den lilla usb c till hdmi-adapter som följer med i lådan. I det läget har man en ynka usb c-port kvar till andra tillbehör, kanske en mus. Av över 1 000 möss på Pricerunner finns det 6 för usb c… Räkna alltså med att skaffa en usb c-hubb med fler portar.

Yoga C930 är snabb på allt utom avancerade spel. Grafikkortet är det relativt enkla 620 HD från Intel. Å andra sidan är processorn, ramminnet och ssd-enheten betydligt vassare. Tillsammans gör de datorn till ett nöje att arbeta med.

Bildkvaliteten är bra med hög kontrast. I överkant finns det en webbkamera och en allt mer välkommen detalj är att linsen kan döljas med en skjutlucka. Det är ett enkelt integritetsskydd som ingen hackare kan ta sig förbi.

Fack för pekpenna

Tangentbordet är det vanliga från Lenovo med ganska stora tangenter som är lätt utsvängda i nederkant. Tillsammans med väl tilltagna mellanrum mellan tangenterna är det precis som tidigare lite avigt att skriva på det för den som använder alla tio fingrar. Man träffar lätt lite snett med felslag som följd. Å andra sidan står datorn stadigt medan man skriver. På undersidan finns det nämligen två gummiribbor som ser till att datorn står kvar där man ställer den. Någon numerisk del får vi inte, det får helt enkelt inte plats på en datorn i den här storleksklassen.

Vi får dock en fingeravtrycksläsare som sitter exakt där höger pekfinger hamnar – till höger nedanför tangentbordet. Den fungerar mycket bra och gör det lätt att logga in i Windows. Datorn stödjer dock inte ansiktsinloggning.

I bakkant till vänster finns det plats för en pekpenna, som poppar ut när man trycker till på den. Den är praktisk att hands i surfplatteläget och förvaringen av den är smidig och smart. Windows känner av när skärmen vrids bakåt och aktiverar surfplatteläget automatiskt (om man vill). Håller man pekdatorn på högkant ändras skärmen efter det också. Bra!

Den fina skärmen, prestandan och det eleganta intrycket gör det lätt att tycka om Yoga C930. Få konkurrerande 2 i 1-datorer är lika lyckade.


+ Snabba komponenter
+ Lätt och tunn
Trist tangentbord

Läs mer om Lenovo Yoga C930


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Yoga C930 är en tunn, elegant och snabb bärbar pc som, när skärmen vinklas 360 grader bakåt, fungerar lika bra som en surfplatta.

Specifikationer

Märke
Lenovo
Typ
Bärbar pc
Processor
Intel Core i7-8550U, 1,8 GHz
Grafikkort
Intel UHD Graphics 620
Ramminne
16 GB
Lagring
512 GB
Skärmstorlek
13,9 tum
Skärmupplösning
1920 x 1080 pixel
USB-portar
2x usb c, 1x usb 3.1
Anslutningar
Hörlurar
Nätverk
802.11ac (WiFi 5)
Mått
32,2 x 22,7 x 1,45 cm
Vikt
1390 gram
Pekskärm
Ja
Operativsystem
Windows 10 Home
Övrigt
Pekpenna ingår
CPU Mark
10340
2D Mark
680
3D Mark
1312
Memory Mark
2685
Disk Mark
20801
Benchmark (högre är bättre)
4004