Test av Lenovo Yoga 920

Lenovo Yoga 920

Bärbar för finsmakare

av Morten Skeldal Østergaard #Dator #Lenovo
9.3

Lenovos nya bärbara pc är inget man finner på lågprishyllorna precis. Detta är tvärtom en genomarbetad dator där varje detalj är noga utvald för att göra datorn snygg, läcker och exklusiv.

Locket är dekorerat med ett flott svävande mönster och i stället för ett par vanliga trista gångjärn har Lenovo bytt ut dem mot sex eleganta metallänkar som inte så lite påminner om de som sitter i klockarmband. Detta är helt klart en dator för alla som tycker att det är viktigt att det ser bra ut när de jobbar på närmaste hippa café.

Yoga 920 har dock mycket annat att bjuda på än ett flott yttre. Den är tunn, vältrimmad och lätt, och den verkligen kräver att få bli buren i en dyr designerväska av läder.

Med i lådan hittar vi pekpennan Active Pen 2, som kan användas för att rita och skriva direkt på skärmen som om den vore ett anteckningsblock. Om inte precisionen är det viktiga, går det lika bra att peka och rita med fingrarna. Det blir bara lite kladdigare.

Dessvärre innebär pekskärmens glatta yta att den är blank och därmed ger en hel del reflexer när det är ljust runt omkring. Står man ut med det är bildkvaliteten i övrigt ut-märkt och det går att dra upp ljusstyrkan ganska mycket, något som till viss del motverkar spegeleffekten. Bilden är skarp med hög kontrast och svart blir verkligen svart.

Prestandan är inte riktigt i paritet med prislappen, även om ssd-enheten är blixtrande snabb. Den tekniska förklaringen är att den är ansluten via PCIe och det sätter verkligen fart på filöverföringarna. Enligt våra tester är ssd:n snabbare än 99 procent av andra hårddiskar och ssd-enheter. De höga hastigheterna märks bäst när Windows startar eftersom datorn är redo på bara några sekunder.

Ett stort plus med Yoga 920 är att den laddas via usb c-porten. Detta är något som har varit på gång länge men som fortfarande är ganska ovanligt. Det är inte bara smidigt, det är också miljövänligt. Vår planet ser fram emot den dagen då världens samtliga datortillverkare kan enas om en laddningsstandard, i stället för att belamra oss med urtrista strömadaptrar av alla möjliga slag.


+ Ruskigt snabb ssd
+ Laddning via usb c
Dyr


Lenovo Yoga 920 finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Lenovo Yoga 920

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Lenovo Yoga 920 är en läcker bärbar pc med en ruskigt snabb ssd, men smakar det så kostar det ...

Specifikationer

Märke
Lenovo
Typ
Bärbar pc
Processor
Intel Core i7-8550U
Grafikkort
Intel UHD Graphics 620
Ramminne
16 GB
Lagring
512 GB, PCIe SSD
Skärmstorlek
13,9 tum
Skärmupplösning
3840 x 2160 pixel (4K UHD)
USB-portar
1x usb 3.0, 2x usb c
Anslutningar
Hörlurar
Nätverk
802.11ac, Bluetooth 4.1
Mått
32,3 x 22,3 x 1,4 cm
Vikt
1,37 kg
Batteritid
10 timmar
Pekskärm
Ja
Operativsystem
Windows 10 Home