Lenovo Yoga 910

Dyr bärbar av hög kvalitet.

av Mikkel Jacobsen #Dator #Lenovo
9.3

Lenovo Yoga 910 är en elegant bärbar dator med extremt hög bildkvalitet. Den knivskarpa skärmen visar en läcker 4K-bild i en upplösning som vi hittills mest har sett i högklassiga tv-apparater. Tack vare den höga upplösningen blir minsta lilla objekt på skärmen skarpt och helt utan taggiga kanter.

Det är ett nöje att skriva på tangentbordet och även musplattan håller hög klass. Yoga 910 kan också användas som en pekdator eftersom skärmen kan vikas 360 grader bakåt och även om den som surfplatta är för stor och tung för att ersätta en regelrätt pekdator är det en vettig funktion.

En märklig detalj med Yoga 910 som det råder delade meningar om här på redaktionen är den tryckkänsliga skärmen. Själva beröringspunkterna under skärmens yta består av en mängd små svarta punkter som halva redaktionen anser sig kunna se mot ljusa bakgrunder. Det är något de tycker förstör upplevelsen av den annars superba skärmen. Andra halvan av redaktionen ser inte de här punkterna och reagerar därför inte. Det är värt att ta en titt innan du bestämmer dig, eftersom detta uppenbarligen kan störa vissa.

När en dator har en bra skärm, ett bra tangentbord och dessutom kan fungera som en pekdator är det svårt att klaga. Det finns inga skavanker alls i den här datorn (förutom debaclet med de svarta tryckpunkterna) , men den är väldigt dyr. Den har inte prestanda nog för grafiktunga spel eller avancerad videoredigering, vilket andra bärbara datorer i den här prisklassen kan ståta med. Köpattributen är den fina skärmen och den härliga formgivningen.

Lenovo Yoga 910 finns att köpa här via Prisjakt


+ Bra skärm
+ Utmärkt tangentbord
+ Tunn och robust
Synliga tryckpunkter

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Ruskigt dyr men snygg och mycket trevlig att arbeta med.

Specifikationer

Märke
Lenovo
Typ
Bärbar
Processor
Intel Core i7 7500U 2,7 GHz
Grafikkort
Intel HD Graphics 620
Ramminne
16 GB
Lagring
512 GB
Skärmstorlek
13,9 tum
Skärmupplösning
3840x2160pixel
Mått
323 × 14,3 × 224,5 mm
Vikt
1,38 kg
Pekskärm
Ja
Benchmark (högre är bättre)
2663,8 (Passmark)