Skärmen kan vridas 360 grader till undersidan och fungera som en pekdator.

Lenovo Yoga 710

Snabb processor och gott om ramminne

av Morten Skeldal Østergaard #Dator #Lenovo
7.9

Med en Intels processor Core i7 och åtta gigabyte ramminne av den snabba typen DDR4 får vi riktigt goda prestanda för pengarna i Lenovos 2 i 1-dator Yoga 710. Den skulle lätt ta ledningen före andra datorer i samma prisklass om det inte vore för ett par mindre bra detaljer.

Prestandamätningarna visar att Lenovos dator klarar sig riktigt bra i stresstesterna av processorn, 2d-grafik och ramminne. Vad gäller datorns inre komponenter finns det ingenting att klaga på.

I gengäld har Lenovo sparat in på några av de yttre komponenterna. Tangentbordet sviktar till exempel en aning när vi skriver på det, vilket märks särskilt i mitten. Det är faktiskt irriterande när man skriver under en längre tid. Tangenterna är bakgrundsbelysta, men ljuset läcker ut i underkant så att det ser ut som om det sitter en hel rad små lampor under varje tangent.

På ena sidan finns det en port för Micro-hdmi, så att datorn kan anslutas till en tv. Det hade varit trevligare med en hdmi-kontakt i full storlek för att kunna använda samma typer av hdmi-kablar som vi redan har hemma. På samma sätt saknar vi även en usb c-port, som är den nya usb-standarden som breder ut sig i rasande fart just nu. Det kommer hela tiden roliga tillbehör för usb c och en ­modern dator ska ha stöd för detta.

Skärmen ger en bra bild med hög kvalitet och den är förstås tryckkänslig eftersom datorn går att styra med fingrarna i pekdatorläget. Skärmen kan nämligen vinklas 360 grader bakåt till datorns undersida, varpå datorn förvandlas till en något tjock pekdator. Datorn känner av i vilket läge skärmen befinner sig och ser till att bilden vänds åt rätt håll beroende på hur datorn används. Det fungerar riktigt smidigt.


+ Snabb processor
+ Fungerar även som pekdator
Tangentbordet sviktar


Lenovo Yoga 710 finns att köpa hos Elgiganten

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Lenovo Yoga 710 har en snabb processor och fungerar även som en pekdator genom att skärmen kan vridas till undersidan.

Specifikationer

Märke
Lenovo