Det stofklædte låg giver Yoga 6 et eksklusivt udseende.

Lenovo Yoga 6 13ARE05

Elegant, snabb och prisvärd 2 i 1.

av Morten Skeldal Østergaard #Dator #Lenovo
9.0

Lenovo Yoga 6 är en stilfull dator som uppfyller de flestas behov av en mångsidig bärbar pc. Lenovo har jobbat en hel del med designen, speciellt med tanke på att datorn inte kostar mer än den gör.

Yoga har ett chassi i kraftig plast med en behagligt mjuk yta, men det är framför allt när datorn fälls ihop som den utmärker sig. Locket är nämligen täckt av ett grovmaskigt tyg som ger datorn en ovanligt personlig prägel.

Prestandan är klart godkänd med tanke på vad det står på prislappen. Det är särskilt AMD:s snabba processor Ryzen 7 som står för kraftresurserna. Den får alla former av kontorsprogram att flyga fram och de mätvärden av 2D-grafik som vi får är bland de högsta vi har sett. 2D är den vanliga grafiken i Windows och de flesta program utom spel. Att datorn är snabb märks därför ofta i det vardagliga arbetet. 3D-spel är ingenting som ska belasta Yoga 6.

Den tryckkänsliga skärmen kan vändas ett helt varv runt till baksidan för att datorn ska fungera som en pekdator. Det fungerar alldeles utmärkt och det blir ännu bättre när man använder den pekpenna som Lenovo skickar med.

Det finns en fysisk lucka som kan dras för när webbkameran inte används. Det är en enkel detalj som faktiskt betyder mycket. När luckan är fördragen vet man att ingen kan hacka sig in och använda webbkameran. Synd bara att det är så svårt att få fatt i luckan utan att trycka hårt mot tyget. Efter flitig användning ett tag kommer tyget garanterat att nötas just där.

Till höger framför tangentbordet sitter det en snabb fingeravtrycksläsare. Den är helt rätt placerad och enkel att nå. Den är dessutom snabb och det räcker att nudda den med fingertoppen för att Windows ska vakna till.

På båda sidorna hittar vi usb c-portar, men dumt nog är det bara den vänstra porten som kan användas för laddning. Detta är en större brist än man kan tro eftersom en extremt bärbar dator av den här typen kommer att laddas på alla möjliga, och omöjliga, platser. Och då är det bekvämt att kunna ladda från båda hållen.


+ Fin prestanda
+ Genomarbetad design
Dåligt webbkameraskydd

Läs mer om Lenovo Yoga 6


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Fina prestanda med tanke på priset. Annorlunda design och kvick i nästan alla sammanhang.

Specifikationer

Märke
Lenovo
Typ
Bärbar pc
Processor
AMD Ryzen 7, 4700U, 2,0 GHz
Grafikkort
AMD Radeaon Graphics
Ramminne
16 GB
Lagring
512 GB, ssd
Skärmstorlek
13,3 tum
Skärmupplösning
1920 x 1080 pixel
USB-portar
2x usb 3.2, 2x usb c 3.2
Anslutningar
Hörlurar
Nätverk
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0
Mått
30,8 x 20,65 x 1,8 cm
Vikt
1,36 kg
Batteritid
Upp till 18 timmar
Pekskärm
Ja
Operativsystem
Windows 10 Home
CPU Mark
13796
2D Mark
552
3D Mark
1910
Memory Mark
2566
Disk Mark
11212
Benchmark (högre är bättre)
4050