Test av Lenovo V330-15IKB 81AX

Lenovo V330-15IKB

Lenovos bärbara ger full fart för hela slanten. Synd att skärmen inte håller samma kvalitet som resten av datorn.

av #Dator #Lenovo
8.4

Lenovo V330 är en stor bärbar dator. Skärmen är 15,6 tum och omgiven av en bred ram. Den breda skärmen smittar av sig på resten av datorns mått, vilket gör den större än många andra med samma skärmstorlek.

Det stora formatet är dock inte bara till nackdel, det har gett plats för både ett behagligt tangentbord och en uppsättning numeriska tangenter på höger sida. De numeriska tangenterna kunde dock ha varit lite bredare, det finns faktiskt 1,5 centimeter på varje sida som hade kunnat användas till detta.

Lite framför det numeriska tangentbordet finns en fingeravtrycksläsare som snabbt kände igen mönstret på mitt pekfinger och loggade in mig på datorn.

På det rymliga chassits sidor finns det ett stort utbud av anslutningsmöjligheter samt tre stycken detaljer som man nästan aldrig ser på moderna datorer: en vga-port, en port för nätverkssladd och en dvd-brännare.

Skärmen har en skarp och bra bild och en matt yta som inte ger speciellt mycket reflexer från omgivande ljuskällor. Med mörka bilder märks det att skärmen inte har speciellt hög kontrast, och svarta områden har en svag grå nyans. Skärmen har dessutom lite problem med betraktningsvinkeln, vilket resulterar i att skärmbilden tonar ut om du inte sitter rakt framför den.

Snabb ssd

Den främsta positiva anledningen till att V330 står ut från mängden är prestandan. Datorn är helt enkelt snabbare än vad den borde vara med tanke på priset. Ssd:n är ansluten med en M.2-kontakt i datorn, vilket gör att överföringshastigheterna är några av de bästa vi har uppmätt. Det är imponerande för en dator i den här prisklassen. Även processorn, som tillhör Intels nyaste generation, är bland de snabbare. Allt detta sammantaget resulterar i en bärbar dator som är märkbart snabbare än de flesta konkurrenter i den här prisklassen.

En liten men ändå smart detalj i dessa övervakningstider är att man kan dra en liten lucka framför webbkameran när man inte använder den, vilket förhindrar hackare som har brutit sig in i datorn att se vad som händer i rummet där datorn står.


+ Många portar
+ Snabb ssd
Halvdan skärm

Lenovo V330-15IKB finns att köpa här via Prisjakt
Läs mer om Lenovo V330-15IKB


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Lenovos bärbara ger full fart för hela slanten. Synd att skärmen inte håller samma kvalitet som resten av datorn.

Specifikationer

Märke
Lenovo
Typ
Bärbar pc
Processor
Intel Core i7-8550U, 1,8 GHz
Grafikkort
Intel UHD Graphics 620
Ramminne
8 GB
Lagring
256 GB, M.2-SSD
Skärmstorlek
15,6 tum
Skärmupplösning
1920 x 1080 pixel
Mått
37,5 x 25,3 x 2,23 cm
Vikt
2,05 kg
Pekskärm
Nej
Operativsystem
Windows 10 Pro 64-bit
CPU Mark
8812,4
2D Mark
762,8
3D Mark
1263,6
Memory Mark
2319,2
Disk Mark
17857,4
Benchmark (högre är bättre)
2006,5