Når du ikke bruger den, kan pennen gemmes væk i en bås på siden af pc'en.

Lenovo ThinkBook 14s Yoga

ThinkBook 14s Yoga är en utmärkt kontorsdator som också kan användas som surfplatta om du vänder skärmen hela vägen till baksidan.

av Morten Skeldal Østergaard #Dator #Lenovo
8.8

Om man ser på ThinkBook 14s Yoga som en bärbar kontorsdator som är avsedd för lite av varje, har Lenovos välgjorda dator inte några allvarliga svagheter.

Lenovo har lyckats hitta den smala den gyllene medelvägen mellan pris, prestanda och mobilitet. Dessutom kan datorn i en handvändning förvandlas till en surfplatta – om än en ganska klumpig sådan.
Pekskärmen kan nämligen vridas in bakom tangentbordet, så att du kan styra datorn med fingrarna direkt på skärmen. Ett par kraftiga gångjärn håller ihop datorns två halvor och förvandlingen från dator till surfplatta är mycket enkel.

På datorns ena sida döljer sig en penna som du kan använda för att anteckna direkt på skärmen. Pennan
är möjligtvis lite i kortaste laget men fungerar som den ska. Det går till och med använda pennan för att anteckna direkt på låsskärmen utan att behöva logga in i Windows först. Datorn uppfattar till och med när du har drar ut pennan ur hållaren och startar automatiskt anteckningsfunktionen. Det är smart om du bara behöver göra en snabb anteckning när du kommer på något viktigt som du snabbt ska skriva
ner. Det du ritar eller skriver visas nästan omedelbart när du för pennan över skärmen, så det känns naturligt att skriva med den.

Processorn är inte något muskelberg, men datorns prestanda är fullt tillräcklig för att klara att hantera de flesta Windows-program utom de mest krävande 3D-spelen. Det finns två stycken USB-C-portar
på vänster sida av datorn, men inte någon på höger sida, vilket hade varit praktiskt så att du själv kunde
bestämma på vilken sida strömmen ska anslutas. Det verkar lite onödigt att du kan välja mellan två kontakter som sitter precis bredvid varandra när du ska ladda datorn.

Tangentbordet kan inte bli mycket bättre med en dator som är så slank som denna ThinkBook. Tangenterna har kraftig bakgrundsbelysning, men tyvärr läcker ljus under tangenternas nederkant så att du kan se det vita LED-ljuset om du inte tittar rakt ner på tangentbordet.

Datorns strömknapp sitter på höger sida av datorn och döljer en inbyggd fingeravtrycksläsare. Det är inte alltid helt enkelt att famla sig fram till knappen och lägga fingret rätt, det hade varit bättre om läsaren suttit exempelvis framför tangentbordet eller i musplattan.

Lenovo har förinstallerat sitt eget Lenovo Vantage-program på datorn. Det gör inte så mycket då det har en del användbara funktioner. Här kan du till exempel se hur lång tid det är kvar av datorns garantiperiod, och programmet ser också till att alla drivrutiner till datorns inre komponenter hålls uppdaterade. Det finns även en bra hjälpfunktion som hjälper dig att ställa in datorn och Windows så att
allt blir som du vill ha det.


+ Välfungerande pennfunktion

+ Kan användas som surfplatta

– USB-C bara på ena sidan

– Tangenterna läcker ljus

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

ThinkBook 14s Yoga är en utmärkt kontorsdator som också kan användas som surfplatta om du vänder skärmen hela vägen till baksidan.

Specifikationer

Märke
Lenovo
Typ
Bärbar dator
Processor
Intel Core i5 1135G7, 2.4 GHz
Grafikkort
Intel Iris Xe Graphics
Ramminne
16 GB DDR4
Lagring
512 GB SSD
Skärmstorlek
14 tum
Skärmupplösning
1920 x 1080 pixlar
USB-portar
USB C 3.2 Gen 2, USB4, USB 3.2 Gen 1
Anslutningar
HDMI, hörlurar/mikrofon
Nätverk
Wi-Fi 6
Mått
32 x 21,6 x 1,69 cm
Vikt
1,5 kg
Batteritid
Cirka 8 timmar
Pekskärm
Ja
Operativsystem
Windows 10 Professional
CPU Mark
10237
2D Mark
323
3D Mark
2831
Memory Mark
2794
Disk Mark
9455