Test av Lenovo Miix 510-12IKB

Lenovo Miix 510-12IKB

En kraftfull 2 i 1-dator som är lätt att ta med och härlig att jobba med.

av Christian Slot #Dator #Lenovo
9.1

Det är lätt att förbise 2 i 1-datorerna när det är dags att köpa en ny dator. De känns inte som riktiga datorer med sina avtagbara skärmar och pekdatorstuk. Sant är att prestandan alltid är lite sämre än i en regelrätt bärbar pc av snarlik modell.

Lenovos Miix 510 ändrar dock på den bilden. Det är helt klart en dator som kan konkurrera med bärbara pc utan att skämmas för sin avtagbara skärm.

Höga prestanda

Lenovo Miix klarar utan vidare av allt som en pekdator och en bärbar pc normalt utsätts för. Den relativt kraftfulla Core i5-processorn kombinerat med åtta gigabyte ramminne gör det enkelt att surfa på internet och se på film och tack vare grafikkortet Intel HD går det att spela nyare datorspel utan att datorn kroknar.

Lenovo själv kallar Miix 510 för tyst, men det är dessvärre att tänja begreppet tyst väl långt. Fläkten drar i gång även under minimal arbetsbelastning och tyst är den definitivt inte.

Tangentbordet som häktas fast i skärmens underkant och robust och lätt. Efter en förmiddags träning skriver man lika bra på det som på ett vanligt tangentbord.

Kamerorna på fram- och baksidorna är på 2 respektive 5 megapixel och båda spelar in video och tar bilder i hyfsad kvalitet.

På skärmens baksida finns det ett utfällbart stativ som gör att skärmen kan stå upp i normal position för en bärbar pc. Stödet kan dock vinklas som man vill, vilket är trevligt med tanke på ergonomin.

Pekstyrning kräver vana

Även om surfplatteläget aktiveras är Windows 10 inte en obetingad succé när det kommer till att arbeta med skärmen som en pekdator. Även om bildkvaliteten är bra och skärmen svarar snabbt på pektryckningarna missar man ofrånkomligen en eller ett par tangenttryckningar då och då, vilket alltid är störande. Om det beror på våra klumpiga fingrar, Windows eller Lenovo låter vi vara osagt.

Går det inte som tänkt skickar Lenovo med en pekpenna (Lenovo Active Pen) som bland annat registrerar hur hårt man trycker.


+ Höga prestanda
+ Bra tangentbord
+ Utmärkt skärm
Fläkten låter för mycket


Lenovo Miix 510-12IKB finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Lenovo Miix 510-12IKB

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Höga prestanda och god funktionalitet till ett skapligt pris. I pekdatorläget krävs det en viss träning i Windows 10 för att det ska fungera.

Specifikationer

Märke
Lenovo
Typ
2 i 1
Processor
Intel Core i5 (7. Gen) 7200U,2.5 GHz (3.1 GHz), 3 MB Cache
Grafikkort
Intel HD Graphics 620
Ramminne
8 GB, DDR4
Lagring
256 GB, SSD (M.2)
Skärmstorlek
12.2 tum
Skärmupplösning
1920 x 1200 pixel, LED, tryckkänslig, bakgrundsbelysta tangenter
USB-portar
1x usb 3.0, 1x usb c
Anslutningar
Härlurar/mikrofon
Nätverk
802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.1
Mått
30 x 20,5 x 0,99 cm
Vikt
0,88 kg
Batteritid
Upp till 7,5 timmar
Pekskärm
Ja
Operativsystem
Windows 10
Övrigt
Webbkamera (2 + 5 megapixel), 2x mikrofoner med brureduktion
Benchmark (högre är bättre)
2500 (PassMark Rating)