Den 14 tommer store skærm har Full HD-opløsning.

Lenovo Ideapad Slim 3 Chromebook

Du kan utföra de flesta kontorsuppgifter på Lenovos superbilliga bärbara dator som använder Googles operativsystem ChromeOS.

av Morten Skeldal Østergaard #Dator #Lenovo
8.0

Priset är lågt, men du får faktiskt en riktigt vettig bärbar dator i IdeaPad Slim 3 från Lenovo.

Datorn kör Googles operativsystem ChromeOS, så du får vara beredd på att klara dig utan dina favoritprogram från Windows. Lyckligtvis finns det ett stort utbud av appar för Chrome OS, och Googles eget breda utbud av gratis Office-appar räcker långt.

IdeaPad Slim 3 är ingen supersnabb dator, men eftersom varken ChromeOS eller apparna kräver speciellt mycket i fråga om processorkraft och arbetsminne känns den ändå inte långsam när den används. Att det finns 128 gigabyte lagring på den inbyggda SSD:n låter inte heller som speciellt mycket, men med operativsystemet och ett mängd appar installerade hade datorn fortfarande gott om ledigt lagringsutrymme. Dessutom lagrar Google-appar sina filer online på ditt Google-konto, vilket också bidrar till att spara mycket av datorns lokala lagringsutrymme.

Datorn är enkelt byggd och ligger nästan på gränsen till att upplevas som primitiv. Det finns ett minimum av anslutningsmöjligheter, och alla sitter på vänster sida. Här finns en USB-C-port för laddning, en gammal USB-A-port, en microSD-kortläsare och ett hörlursuttag. Om du behöver mer än så måste du investera i en USB-hubb med flera ingångar.

Chassit, som alltihop är inrymt i, är robust konstruerat av slagtålig plast som har samma färger på både in- och utsida.

Webbkameran ovanför skärmen är i billigaste laget och rekommenderas inte om du planerar att göra många videosamtal med datorn. Kameran har en smidig fysisk lucka som kan skjutas framför linsen, så att du kan vara säker på att ingen kan spionera.

Skärmen är den största besvikelsen med IdeaPad Slim 3 då ljusstyrkan kan inte ställas in särskilt högt. Detta kanske inte är ett stort problem på ett halvmörkt kontor, men om du tar med dig datorn ut i dagsljus kan det vara svårt att dechiffrera vad som händer på skärmen.

Vi testade att arbeta med datorn under en hel vecka och inte vid något tillfälle var vi i närheten av att få slut på ström efter en hel dags arbete. Den genomsnittliga batteritiden var cirka 10 timmar, vilket faktiskt är bra för en så tunn och billig dator.


+ Lågt pris

+ Bra batteritid

– Skärmen har låg ljusstyrka

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Du kan utföra de flesta kontorsuppgifter på Lenovos superbilliga bärbara dator som använder Googles operativsystem ChromeOS.

Specifikationer

Märke
Lenovo
Typ
Chromebook
Processor
MediaTek Kompanio 520 SoC
Grafikkort
Mali-G52
Ramminne
8 GB
Lagring
128 GB
Skärmstorlek
14"
Skärmupplösning
1920 x 1080 pixels
USB-portar
1 x USB-C, 1 x USB-A
Nätverk
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1
Mått
32,6 x 22,2 x 1,9 cm
Vikt
1,3 kg
Pekskärm
Nej
Operativsystem
ChromeOS