Test av Lenovo IdeaPad 520

Lenovo IdeaPad 520

Lenovos IdeaPad 520 är en bra bärbar pc i mellanklassen.

av #Dator #Lenovo
7.8

Lenovo är av världens största tillverkare av bärbara datorer och gör ett brett urval av modeller – från stora och snabba speldatorer till billiga lågprismodeller för den som har de mest basala behoven och liten plånbok.

I mellanklassen hittar vi Lenovo IdeaPad 520 som är direkt framtagen för prismedvetna användare. Datorn gör inte mycket väsen av sig. Varken specifikationerna eller utseendet står ut, men detta är en bra bärbar pc till ett vettigt pris.

Varken processorer eller grafikkort bjuder in till spel, men det är inte heller det primära användningsområdet för den här datorn. Skärmen, prestandan och tangentbordet är optimerade för vardagens datorbruk med Facebook, internet och ordbehandling.

Vi har använt datorn i arbetet under en veckas tid, och det var mestadels en positiv upplevelse. Chassit sviktar en aning runt tangenterna när man skriver på tangentbordet, men tangenterna ger din återkoppling och det går att skriva i timtal utan att det blir jobbigt.

Skärmen kunde gärna ha haft lite högre upplösning, men den är å andra sidan av IPS-typ som åtminstone ger oöverträffade betraktningsvinklar, alltså hur snett det går att sitta framför skärmen med bibehållen bildkvalitet. Tyvärr blir det en hel del reflexer från starka lampor och dagsljus.

För att sätta datorn på prov redigerade vi video i ultra hd-kvalitet, vilket visade sig vara en utmaning för den. Allting blev segt och fläkten drog i gång men högsta hastighet. Den som vill kunna redigera video bör med andra ord skaffa en lite vassare maskin.


+ Bra pris med tanke på prestandan
Reflexer i skärmen


Lenovo IdeaPad 520 finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Lenovo IdeaPad 520

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Lenovos IdeaPad 520 är en bra bärbar pc i mellanklassen. Med sitt anonyma utseende och ett rimligt pris lovar den inte mer än vad den kan hålla. Det är en förnuftig allrounddator som är värd sitt pris.

Specifikationer

Märke
Lenovo
Typ
Bäsrbar pc
Processor
Intel Core i5-7200U, 2,5 GHz
Grafikkort
Intel HD Graphics 620
Ramminne
8 GB
Lagring
256 GB
Skärmstorlek
15 tum
Skärmupplösning
1920 x 1080 pixel
Mått
37,8 x 26 x 2,2 cm
Vikt
2,2 kg
Operativsystem
Windows 10 Home, 64 bit