Lenovo Ideapad 320

Lenovos Ideapad 320 är en kraftfull maskin som klarar både kontorsprogrammen och mer krävande uppgifter som spel och videoredigering, men batteritiden är för dålig.

av #Dator #Lenovo
7.1

En kraftfull Core i5-processor, en ssd på 256 gigabyte och åtta gigabyte av den nyaste typen ramminne. På papperet är Lenovos Ideapad 320 en snabb maskin som ska klara allt vad kontorsprogram och vardagligt arbete heter, samtidigt som den är redo för tyngre uppdrag.

Mycket riktigt presterar den muskulösa datorn också på topp. Den reagerar prompt på allt vi gör och den håller sig förhållandevis tyst även när vi drar i gång 20 flikar i webbläsaren.

Det är ingen match att strömma film och alla rörliga bilder blir mycket fina på den 14 tum stora skärmen.

Grafiken sköts av Nvidias grafikkort GeForce 940 MX, som är ovanligt kraftfullt för att sitta i en dator med den här prislappen. Det levererar härliga färger, utmärkt ljusstyrka och godkända kontrastnivåer. Med full hd-upplösning på 1920×1080 pixel blir bilden skarp och detaljrik.

Kort batteritid och trist tangentbord
All denna prestanda drar ström och batteriet dräneras tyvärr snabbt. Lenovo lovar fem timmars drifttid på en laddning, men det är svårt att klara. Vid vardagsbruk med att skriva till exempel den här texten, kolla e-post och titta på några videoklipp på YouTube går det att klämma ut fyra timmar ur batteriet. Det är i underkant jämfört med vad andra datorer i prisklassen presterar.

Ergonomiskt finns det också frågetecken. Med dryga två centimeter mellan tangentbordet och bordsytan är det hart när omöjligt att hitta en bekväm arbetsställning. Handlederna protesterar ganska snart över hur obekvämt det är. Dessutom är kanterna ganska skarpa och de nöter på underarmen.

Eftersom datorn är ganska tjock finns det plats för många anslutningar på baksidan. Vi hittar till exempel kortläsare, en hdmi-port, tre usb-portar, varav en för usb c, samt ett fast nätverksuttag. Det trådlösa nätverkskortet stödjer 802.11ac.


+ Fina prestanda
+ Bra grafikkort
Högt chassi
Batteritiden

Läs mer om och köp Lenovo Ideapad 320

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En bra dator med höga prestanda, men batteritiden är får dålig.

Specifikationer

Märke
Lenovo
Typ
Bärbar pc
Processor
Intel Core i5-7200U
Grafikkort
NVIDIA GeForce 940 MX
Ramminne
8 GB DDR4
Lagring
256 GB
Skärmstorlek
14 tum
Skärmupplösning
1920 x 1080 pixel
USB-portar
2x usb 3.0, 1x usb 3.1
Anslutningar
Hdmi, hörlurar, ethernet, kortläsare, Bluetooth
Nätverk
802.11a/b/g/n/ac
Mått
33,83 x 24,99 x 2,27 cm
Vikt
2,1 kg
Batteritid
5,5 timmar
Pekskärm
Nej
Operativsystem
Windows 10
Övrigt
Webbkamera (0,3 MP)
Benchmark (högre är bättre)
3330,9