Test av Huawei Matebook X Pro

Huawei MateBook X Pro

Huawei har byggt en utmärkt bärbar pc för alla som frekvent behöver ta med sig datorn.

av #Dator #Huawei
9.1

Kinesiska Huawei är tämligen nya på datormarknaden och än så länge inskränker sig antalet modeller till tre. Å andra sidan märks det att kineserna menar allvar med sin datorsatsning och nya MateBook X Pro är inget undantag. Datorn är lika välbyggd som den är snygg och nätt. Ett snabbt ögonkast och det är lätt hänt att tro att det står en MacBook Air från Apple framför en. En kul detalj är att locket på MateBook går att öppna med en hand, precis som i MacBook.

MateBook är elegant utformad i aluminium. Den är kompakt och modernt kilformad mot framkanten. Den blir ganska varm undertill vid hårt arbete, vilket inte är så konstigt eftersom chassit är så tunt. Trots det finns det plats för ett par hyfsat bra högtalare på var sida om tangentbordet. Nedanför det tronar en skönt stor musplatta som är riktigt bra. Strömbrytaren dubblerar som en snabb fingeravtrycksläsare. Mer kul än bra är dock den under en tangent dolda webbkameran, som filmar en i en underlig vinkel underifrån.

Datorn laddas via en av de två usb c-portarna. På andra kortsidan sitter det en usb 3.1-port, det är allt. Det följer med en adapter för att ansluta en bildskärm via hdmi eller vga. Adaptern innehåller dessutom två extra usb-portar. Strömadaptern är ovanligt liten och det är extremt lätt att ta med MateBook X Pro.

En annan bra detalj är att Windows 10 är i den så kallade Signature Edition, det vill säga helt fritt från onödiga demoprogram.


+ Liten och lätt
+ Snabb ssd
+ Bra ljud


Huawei MateBook X Pro finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Huawei MateBook X Pro

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Huawei har byggt en utmärkt bärbar pc för alla som frekvent behöver ta med sig datorn.

Specifikationer

Märke
Huawei
Typ
Bärbar pc
Processor
Intel Core i5-8250U
Grafikkort
Intel UHD Graphics 620
Skärmstorlek
13,9 tum
Mått
30,4 x 21,7 x 1,46 cm
Vikt
1,33 kg