Test av HP Zbook 15 G4

HP ZBook 15u G4

HP ZBook är en familj med potenta bärbara datorer med smarta funktioner och gott om prestanda. De är främst arbetsverktyg, men vilka verktyg. Batteritiden imponerar dock inte.

av #Dator #Hewlett Packard (HP)
7.3

Mobil arbetsstation. Det är HP:s beskrivning av den bärbara datorn ZBook 15 G4 och det stämmer rätt väl. Vi får verkligen allt som behövs för att jobba mobilt och den som vill kan utan att tvekan ta sig an tung bildbehandling.

ZBook finns förstås i en mängd konfigurationer, men den modell som vi ställer upp på testbänken har en skärm på 15,6 tum med full hd-upplösning.

Bildkvaliteten är hög och färgerna är naturliga och levande. Kontrasten är utmärkt och detaljrikedomen rik. Lite trots är det dock att upplösningen inte är bättre med tanke på priset och övriga specifikationer.

Under skalet hittar vi en kraftfull processor, en snabb ssd-enhet, gott om ramminne och ett externt grafikkort. Här finns med andra ord prestanda nog för att klara i stort sett vad som helst – allt från att ta sig an dagens e-postskörd till att redigera video. Fläkten låter visserligen en hel del när datorn pressas, men den sviktar aldrig och det finns inga väntetider när vi göra flera saker samtidigt.

Surfa överallt
En funktion som gör ZBook extra mobil är simkortsplatsen för ett datasimkort. Hållaren sitter på enda sidan och funktionen gör det möjligt att koppla upp sig överallt där det finns mobilt bredband. Det är riktigt trevligt.

På sidorna hittar vi ett antal portar. Har finns flera varianter av usb, två olika bildskärmsutgångar och hela två kortläsare.

Som sig bör i en arbetsdator får vi ett fullstort tangentbord med numerisk del. Tangenterna ger fin återkoppling och det går bra att skriva länge utan att ledsna. Till det hjälper även de lätt sluttande framkanten som ger gott stöd i timtal.

Den fina prestandan och de många funktionerna drar dock ström och batteriet räcker tyvärr inte till. Vi får maximalt ut runt sex timmar ur det och det är inte tillräckligt för en dator som ska vara en mobil arbetsplats.


+ Snabb
+ Bra bild
+ Många portar
Kort batteritid


HP ZBook 15u G4 finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om HP ZBook 15u G4

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En ovanligt potent bärbar dator med många anslutningsmöjligheter. Men batteritiden är för kort.

Specifikationer

Märke
Hewlett Packard (HP)
Typ
Bärbar pc
Processor
Intel Core i7-7600 2,8 GHz
Grafikkort
AMD FirePro W4190M
Ramminne
16 GB
Lagring
512 GB, SSD
Skärmstorlek
15,6 tum
Skärmupplösning
1920 x 1080 pixel
USB-portar
2x usb 3.0, 1x usb c
Anslutningar
DisplayPort, hörlurar, vga, kortläsare.
Nätverk
Ethernet, simkorthållare, 802.11ac
Mått
38,33 x 25,77 x 1,99 cm
Vikt
1,9 kg
Batteritid
4 / 6 timmar (normal / strömsnål drift)
Pekskärm
Ja
Operativsystem
Windows 10
Benchmark (högre är bättre)
3238,7