Vi har sjældent set en stationær computer med så gode tilkoblingsmuligheder på forsiden.

HP Victus 15L – TG02-0076no

Victus 15L är en stationär dator som utan problem klarar både videoredigering, spel och allt annat du kan komma på att köra på den.

av Morten Skeldal Østergaard #Dator #Hewlett Packard (HP)
8.8

Trots att HP Victus 15L inte är särskilt iögonfallande döljer det sig ändå en kraftfull dator bakom det synnerligen diskreta utseendet.

Både processor, grafikkort och SSD-enheter är extremt snabba, och datorn är inte dålig på några punkter alls. Våra mätningar bekräftade att den ligger bland de tre procent snabbaste som någonsin testats med prestandatestprogrammet PassMark PerformanceTest. Här är en dator som klarar allt du kan tänkas behöva ­göra.

Våra erfarenheter med datorn vid dagligt användande bekräftade vad våra hastighetsmätningar visade: Allt från internetanvändningen till de högexplosiva matcherna i senaste versionen av actionspelet Call of Duty kördes helt flytande och utan några som helst fördröjningar eller hackande. Överdelen av chassit blev aningen varm under vårt krävande hastighetstest där både processor och grafikkort pressades hårt, men datorn är i allmänhet bra på att göra sig av med överskottsvärmen och svalnade snabbt igen. Designen är enkel och chassit inte särskilt stort. Det är en dator som du utan problem kan stående på skrivbordet, men belastning av processorn och grafikkortet får den att låta en del, så det kan ändå vara frestande att ställa den under bordet.

Gott om anslutningar 

Det finns gott om anslutningar på både fram- och baksidan av datorn. Faktum är att det faktiskt finns fler USB-portar på framsidan än på baksidan, och med totalt nio USB-portar borde det räcka  för de flesta. Även trådlöst ligger du bra till med Wi-Fi 6 till det trådlösa nätverket och Bluetooth 5.2 för trådlös överföring av ljud till dina hörlurar.

Det följer inte med vare sig mus eller tangentbord i paketet, men vår erfarenhet är att de sällan lever upp till kvaliteten på den dator som de medföljer. Använd den utrustning du redan har eller investera i något nytt, så får du något som matchar den nya datorn i kvalitet. Gillar du designen men inte priset? Då kan du köpa en kraftigt nedbantad version av Victus 15L som är betydligt billigare än den modell som vi har testat. De flesta skulle nog i själva verket ha svårt att märka någon skillnad om processorn till exempel skulle bytas ut mot en Intel Core i5-modell i stället för Core i7-processorn som vi har testat här.


+ Blixtsnabb processor, grafikkort och SSD-enheter

+ Massor av USB-portar

– Väsnas lite

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Victus 15L är en stationär dator som utan problem klarar både videoredigering, spel och allt annat du kan komma på att köra på den.

Specifikationer

Märke
Hewlett Packard (HP)
Processor
Intel Core i7-12700, 2,1 GHz
Grafikkort
NVIDIA GeForce RTX 3060
Ramminne
16 GB
Lagring
1 TB SSD
USB-portar
8 + 1 x USB-C
Anslutningar
HDMI + 3 x DisplayPort
Mått
33,7 x 29,73 x 15,5 cm
Vikt
6,31 kg
Operativsystem
Windows 11 Home
CPU Mark
28583
2D Mark
1296
3D Mark
19775
Memory Mark
3243
Disk Mark
48561
Benchmark (högre är bättre)
9279