Den ene af de to USB-C-porte gemmer sig i det afskårne hjørne ved skærmen.

HP Spectre x360 Convertible 14-ea0435no

Priset är högt men HP Spectre x360 Convertible är också en strålande pc till kontoret som enkelt får plats i väskan.

av Morten Skeldal Østergaard #Dator #Hewlett Packard (HP)
9.3

Den bärbara datorn HP Spectre x360 är liten, lätt och perfekt för kontorsarbete. Spectre x360 har fått smeknamnet ”Convertible”, eftersom den kan förvandlas till en surfplatta genom att vika upp skärmen på baksidan. Förvandlingen fungerar precis som den ska. Gångjärnen ger rätt motstånd för att det ska kännas tryggt att skärmen stannar i det läge den placeras i.

Datorskärmen är utmärkt med bra ljusstyrka och färgåtergivning. Pekkänsliga skärmar som denna brukar ha en del reflexer från omgivningen, men det finns nästan inget sådant hos Spectre x360. Det är bara taklampor eller när solen lyser rakt in i skärmen som du kan komma att störas av reflexer från ljuskällor.

Den penna som medföljer kan användas för att rita och anteckna direkt på skärmen. Den är magnetisk och kan klickas fast på ena sidan av datorn när du inte behöver den. Vårt testexemplar levererades med Windows 10, men datorn erbjöd sig att hämta en uppgradering till nya Windows 11 redan vid installationen.

När det nya operativsystemet var på plats kunde vi börja med våra hastighetsmätningar och de visade att Spectre x360 är en liten sprinter, främst tack vare CPU:n från Intels senaste generation i7-processorer. Det är dock ingen speldator, eftersom grafikprestandan är så slätstruken. Bildskärmens 16:10-format lämpar sig inte heller speciellt bra för spel  eller att titta på film. Det är ett skärmformat som lämpar sig för arbete med sådant som webbsidor, textdokument och kalkylblad.

Om du sitter i ett halvmörkt rum kan du behöva treva lite på knapparna för att börja använda datorn. Strömknappen är placerad på övre raden, men sitter inte längst upp i hörnet på tangentbordet. Där sitter nämligen Delete-tangenten, så du behöver flytta en tangent till vänster. När datorn startar och det blir dags att logga in är nästa uppgift att försöka hitta fingeravtrycksläsaren. Den sitter gömd på den nedre raden på tangentbordet. Avläsningen går snabbt, men det kan vara lite svårt att vrida fingret i rätt vinkel så att det ligger platt på den lilla plattan.


+ Bra för kontorsarbete

+ Liten och lätt

+ Bra skärm

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Priset är högt men HP Spectre x360 Convertible är också en strålande pc till kontoret som enkelt får plats i väskan.

Specifikationer

Märke
Hewlett Packard (HP)
Typ
Bærbar pc - 2-i-én
Processor
Intel Core i7-1165G7
Grafikkort
Intel Iris Xe Graphics
Ramminne
16 GB DDR4
Lagring
1 TB SSD
Skärmstorlek
13,5"
Skärmupplösning
1920 x 1200 pixels (16:10)
USB-portar
2 x Thunderbolt 4 USB4 Type-C, 1 x USB 3.2 gen 2
Anslutningar
Hovedtelefon, microSD-kort
Nätverk
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0
Mått
29,8 x 22,0 x 1,7 cm
Vikt
1,34 kg
Batteritid
Cirka 10 timer
Pekskärm
Ja
Operativsystem
Windows 10 (kan opgraderes gratis til Windows 11)
CPU Mark
10783
2D Mark
383
3D Mark
3242
Memory Mark
2728
Disk Mark
20769
Benchmark (högre är bättre)
3534