HP Spectre x360 Convertible 13

Prestandatung 2 i 1-dator.

av Morten Skeldal Østergaard #Dator #Hewlett Packard (HP)
7.7

HP Spectre x360 Convertible 13 är en lyxig bärbar pc som lider av ett par små skavanker.

Prestandan är fin och vi får till exempel den senaste generationen av Intels processorer. Våra mätningar visar att processorn och grafikkortet ligger aningen under vad andra datorer i samma prisklass klarar. I gengäld är lagringsenheten en rasande snabb ssd som drar upp hastigheterna på såväl Windows som alla program.

Som vanligt när det handlar om bärbart från HP har de danska högtalarspecialisterna på Bang & Olufsen varit med och trimmat in högtalarna. Något hi-fi-ljud är det dock inte frågan om, till det är högtalarna för små. Ljudkvaliteten är snarare högst ordinär.

Bildkvaliteten är mycket hög och skärmen kan vinklas ett helt varv bakåt, vilket förvandlar den bärbara datorn till en något knubbig surfplatta.

En liten designspecialare är att de bakre hörnen av dator är avskurna. Utrymmet som då uppstår har HP använt på ett kul sätt: I den ena avfasningen sitter strömbrytaren och i den andra en usb-port. Detta innebär i praktiken ingen förbättring, men det ger åtminstone datorn ett unikt utseende som kan bli något av en snackis.

Tangentbordet däremot är en besvikelse, särskilt med tanke på vad det står på prislappen. Tangenternas slaglängd är extremt kort, något som medför att det är svårt att känna när man skriver. Piltangenterna är dessutom förkrympta och rent svåra att använda med lite knubbiga fingrar.

Förutom usb c-porten för strömförsörjningen finns det en normalstor usb-port, ett hörlursuttag, en kortläsare och en usb c-port. Den stora usb-porten är dessutom av den krångliga fälla upp-typen som vi känner igen från ethernetportar i tunna bärbara datorer. Detta är en bieffekt av att dagens bärbara datorer har så smala kanter att gårdagens kontakter inte längre får plats. Å andra sidan är det inte dumt att ha en sådan usb-port, till exempel för en extern mus.


+ Extremt snabb ssd
+ Bra tryckkänslig skärm
Dåligt tangentbord

Läs mer om HP Spectre x360 Convertible 13


Hitta bästa priset just nu

Conclusion

HP:s lilla bärbara 2 i 1-dator har fina prestanda och kul formgivning, men den lever inte upp till det höga priset.

Specifikationer

Märke
Hewlett Packard (HP)
Typ
Bärbar pc
Processor
Intel Core i7-1065G7, 1,3 GHz
Grafikkort
Intel Iris Plus
Ramminne
16 GB
Lagring
512 GB, ssd
Skärmstorlek
13,3 tum
Skärmupplösning
1920 x 1080 pixel
USB-portar
2x usb c, 1x usb a
Anslutningar
Hörlurar, kortläsare för micro-SD
Nätverk
W-fi 6
Mått
306 x 194,5 x 16,9 mm
Vikt
1,3 kg
Batteritid
9 h
Pekskärm
Ja
Operativsystem
Windows 10
CPU Mark
10351
2D Mark
304
3D Mark
2415
Memory Mark
2739
Disk Mark
20865
Benchmark (högre är bättre)
2981