Skærmen er berøringsfølsom og kan klappes helt om på bagsiden, så du kan bruge computeren som en tablet.

HP Spectre x360 2-in-1 Laptop 14-eu0895no

Den eleganta HP PC:n erbjuder ett stort urval av den allra senaste datortekniken, bland annat en blixtsnabb hårddisk och Wi-Fi 7.

av Morten Skeldal Østergaard #Dator #Hewlett Packard (HP)
9.1

Spectre x360 2-i-1 är en tunn och lätt bärbar dator som erbjuder många av de senaste tekniska framstegen.

Processorn som är motorn det hela heter Intel Core Ultra 7 och den är en del av Intels helt nya generation av processorer. När vi tittar på datorreklam i framtiden kommer vi att få vänja oss vid Intels nya sätt att döpa sina processorer. Här är viktigaste förändringen att bokstaven ”i”, som har föregått serienumret sedan 2008, har försvunnit, så att till exempel  Core i7 nu bara heter Core 7. Intel Core Ultra 7 är inte överväldigande snabb, men det är en bra kompromiss mellan hastighet och energiförbrukning. Våra mätningar visade att datorns processorkraft bara är lite högre än tidigare generationens processorer, men strömförbrukningen är lägre plus att den är bättre på att hantera beräkningar av 3D-grafik.

Så här borde alla skärmar vara

Datorns skärm är i toppklass och den får även de mest triviala Windows-program att se superfina och skarpa ut. När vi startade datorn för första gången blev vi imponerade av  skrivbordsbakgrunden, där ett färgglatt mönster verkligen sticker ut mot en kolsvart bakgrund.

Den mest kraftfulla aspekten av den Spectre x360 som vi testade var dock SSD-enheten med plats för 1 terabyte data. Våra prestandatester visar att den tillhör den snabbaste procenten i världen. Det märks tydligt både när man startar Windows och när man hanterar stora filer.

Den tunna profilen på Spectre x360 gör att den enkelt kan transporteras i en väska, men det har också sina nackdelar. Till exempel är det tunna tangentbordet inte särskilt bra och det finns inte många anslutningar på datorns sida. Du får nöja dig med tre USB-portar och ett hörlursuttag, där en USB-port måste användas som strömkontakt vid laddning.

Vid laddning kan du däremot njuta av en kabel som är hela 2,5 meter lång. Den del som ansluts till datorn är klädd med ett tjockt lager vävt material som skyddar kabeln väl.

Det trådlösa nätverket som sitter i datorn följer den helt nya standarden Wi-Fi 7. Det innebär rejält mycket högre överföringshastigheter samt lägre latens än tidigare, men för att uppnå detta krävs det att routern som du ansluter din dator till också har Wi-Fi 7 – vilket fortfarande är en dröm för de flesta.

Spectre x360 finns i ett brett utbud av konfigurationer, så du kan hitta den mycket billigare än vår testade modell om du kan tänka dig att dra ner dina krav på datorns processor, mängden arbetsminne och vilken bildskärm den ska ha.


+ Snabb SSD-enhet

+ Bra skärm

– Tangentbordet kunde vara bättre

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Den eleganta HP PC:n erbjuder ett stort urval av den allra senaste datortekniken, bland annat en blixtsnabb hårddisk och Wi-Fi 7.

Specifikationer

Märke
Hewlett Packard (HP)
Processor
Intel Core Ultra 7 155H
Grafikkort
Intel Arc graphics
Ramminne
32 GB
Lagring
1 TB, M.2 PCI Gen 4
Skärmstorlek
14"
Skärmupplösning
2880 x 1800 pixels
USB-portar
2 x USB-C 4 Gen 3x2, 1 x USB-A 3.2 Gen 2
Anslutningar
3.5 mm
Nätverk
Wi-Fi 7
Mått
31,4 x 22 x 1,7 cm
Vikt
1,56 kg
Operativsystem
Windows 11 Home
CPU Mark
20420
2D Mark
706
3D Mark
5469
Memory Mark
2381
Disk Mark
40035
Benchmark (högre är bättre)
6034