Skærmen kan vippes helt om bag tastaturet ved hjælp af de to solide hængsler.

HP Spectre x360 2-in-1 Laptop 14-ef2038no

Spectre x360 är en liten och lätt dator som förvandlas till surfplatta genom att skärmen viks in hela vägen bakom tangentbordet.

av Morten Skeldal Østergaard #Dator #Hewlett Packard (HP)
8.6

HP Spectre x360 är ett utmärkt val som en resekamrat, eftersom det är en lätt och slimmad 2-i-1-dator.

Skärmen är det bästa med Spectre x360: den har en fin, kontrastrik bild och ett relativt högt bildförhållande, vilket är bra för visning av webbsidor och kontorsarbete. Ytan är beröringskänslig, men om du inte vill använda fingrarna på skärmen kan du istället datorns stora musplatta.

När tangentbordet viks in bakom skärmen stängs det av, och skärmen kan då användas som en väldigt stor surfplatta. Det fungerar bra och när datorn är i surfplatteläge går det även att använda den medföljande pennan för att rita och göra anteckningar direkt på skärmen.

På insidan finns datorns starkaste kort i form av en extremt snabb SSD, som verkligen sätter fart på Windows uppstart. Även processorn är bra, men resten av komponenterna är lite åt det svagare hållet. 3D-spel bör du till exempel undvika helt. Redan när vi körde vårt testprogram kunde vi se att prestandan var för dålig för att orka hantera de mest krävande 3D-grafikberäkningarna.

De bakre hörnen på Spectre x360 har skurits av i vinkel, och i det ena avfasade hörnet har det placerats en USB-C-port som kan användas för laddning. I det andra hörnet finns ett hörlursuttag. Hörlurskabeln är dock vänd bort från dig, vilekt leder till att hörlurskontakten får en obekväm böj när du ansluter ett par hörlurar.

Det finns en logotyp för B&O på en framträdande plats på datorn, och högtalarna är gjorda i samarbete med det danska företaget. Det kan man tycka borde borga för bra ljudkvalitet, men det är inte riktigt fallet. På grund av datorns storlek skickar högtalaren ut ljudet genom botten. Om du sitter med datorn i knät och lyssnar på rockmusik låter det som om sångaren har en trasa i munnen.

Du kan använda antingen ansiktsigenkänning eller en fingeravtrycksläsare för att logga in i Windows utan lösenord. Vi föredrog det förstnämnda som läser av ansiktet snabbt och med minmal felavläsning även i svagt ljus.


+ Bra pekskärm

+ Snabb SSD

– Dåligt ljud

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Spectre x360 är en liten och lätt dator som förvandlas till surfplatta genom att skärmen viks in hela vägen bakom tangentbordet.

Specifikationer

Märke
Hewlett Packard (HP)
Typ
Bärbar dator
Processor
Intel Core i7-1355U
Grafikkort
Intel Iris Xe Graphics
Ramminne
16 GB
Lagring
1 TB SSD
Skärmstorlek
13,5"
Skärmupplösning
1920 x 1200 pixels
USB-portar
2 x USB-C, 1 x USB-A
Anslutningar
3,5 mm
Nätverk
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2
Mått
29,8 x 22 x 1,7 cm
Vikt
1,36 kg
Pekskärm
Ja
Operativsystem
Windows 11
CPU Mark
14182
2D Mark
395
3D Mark
2478
Memory Mark
2487
Disk Mark
30445
Benchmark (högre är bättre)
3651