Et lille logo ved tastaturet viser, at pc'ens højtalere er skabt i samarbejde med B&O, men lydkvaliteten er nu ikke noget særligt.

HP Pavilion Plus 14-eh0036no

HP har investerat på rätt ställen för att bygga en superlätt och snabb dator som fungerar bra för allmänt kontorsarbete.

av Morten Skeldal Østergaard #Dator #Hewlett Packard (HP)
9.0

Pavilion Plus är en liten kontorsdator från HP som det är ett nöje att ha med sig i väskan, eftersom den är så lätt att du knappt märker att den är där.

Trots detta har den tillräckligt med kraft för att köra de flesta program utan problem. Det är egentligen bara grafikkortet som inte riktigt räcker till, så du ska inte förvänta dig att kunna spela krävande datorspel.

Det är en bra dator överlag, men på två punkter håller den verkligen världsklass. Först och främst är SSD-enheten där systemfilerna lagras extremt snabb. Vi uppmätte en läshastighet på 6,4 gigabyte per sekund, vilket innebär att både Windows och program laddas väldigt fort. Faktum är att enheten är bland de snabbaste i världen enligt vårt testprogram.

Den andra stora behållningen är 14-tumsskärmen, som utmärker sig med en hög upplösning på 2880 x 1800 pixlar. Skärmtekniken OLED, som vi känner igen från de bästa skärmarna på mobiler, och det ger en fin och skarp bild. Vi tittade på ett avsnitt av en TV-serie från en streamingtjänst, och de vita eftertexterna nästan stack i ögonen när de visades mot den helsvarta bakgrunden.

Skärmens bildförhållande är 16:10, vilket innebär att TV-serier med det vanliga 16:9-formatet som vi känner igen från TV inte kan fylla skärmen helt. Det högre 16:10-formatet passar bättre för exempelvis kontorsarbete eller internetsajter där man kan dra nytta av den extra skärmhöjden.

Tangentbordet lever inte riktigt upp till resten av den här imponerande datorn. Det hämmas av det faktum att Pavilion Plus är väldigt tunn, så tangenterna kan inte sticka upp särskilt högt. Det i sin tur innebär att de inte heller kan tryckas ner särskilt långt, så du får ingen bra känsla av om du har tryckt ner dem hela vägen. Framför tangentbordet finns en musplatta som reagerar snabbt, och bredvid den finns en lika snabb fingeravtrycksläsare.

Det gott om anslutningsmöjligheter inklusive en microSD-kortläsare, fyra USB-portar och en HDMI-port för anslutning av en extern bildskärm.


+ Mycket bra skärm

+ SSD i världsklass

– Tangentbordet lever inte upp till resten av datorn

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

HP har investerat på rätt ställen för att bygga en superlätt och snabb dator som fungerar bra för allmänt kontorsarbete.

Specifikationer

Märke
Hewlett Packard (HP)
Typ
Laptop
Processor
Intel Core i7-12700H
Grafikkort
Intel Iris Xᵉ
Ramminne
16 GB
Lagring
512 GB PCIe Gen3 NVMee TLC M.2 SSD
Skärmstorlek
14"
Skärmupplösning
2880 x 1800 pixels
USB-portar
2 x USB-A, 2 x USB-C
Anslutningar
HDMI
Mått
31,4 x 22,4 x 1,8 cm
Vikt
1,4 kg
Operativsystem
Windows 11 Home
CPU Mark
22739
2D Mark
431
3D Mark
3037
Memory Mark
2850
Disk Mark
39348
Benchmark (högre är bättre)
4588