HP OMEN X

En stor och tung superspeldator som har mer prestanda än någon annan.

av Mikkel Jacobsen #Dator #Hewlett Packard (HP)
9.0

Den ser absurd ut där den står i en underlig position på sina två tunna plastfötter och med en vikt på gott och väl 28 kilo är det något av en utmaning att få upp den ur lådan den kom i. HP sparar inte på någonting i sin märkvärdiga speldator. OMEN X är en best som hanterar allt den utsätts för. Video- och bildredigering? Inga problem. 4K-video. Ja visst. Virtuell verklighet och de senaste spelen? Inget att bråka om. Kör på bara.

Hypersnabb
Inuti den kubformade datorn hittar vi Intels fyrkärniga processor i7-6700K på fyra gigahertz, 32 gigabyte ramminne, en ssd på 256 gigabyte samt en hårddisk på två terabyte. Alltsammans flankerat av nVidias supergrafikkort GeForce GTX 1080. Räcker inte det finns det plats för ytterligare ett grafikkort och ännu mer ramminne. Det finns också plats för ytterligare tre hårddiskar som monteras i fack som nås utifrån. Det går alltså att bygga in enorma mängder lagringsutrymme för den som orkar och har råd.

Detta är en dator som inte kompromissar om någonting. Den tvekar inte ett enda ögonblick under alla de tester som vi utsätter den för. Det är ingen tvekan om att OMEN X är en av de absolut snabbaste datorer som går att köpa just nu. Kul då att den syns när den används. Påslagen lyser den rött och ser ut att komma direkt från maskinrummet i Dödsstjärnan.

Väldigt dyr
OMEN X är fascinerande på många sätt. Det enda som besvärar är den blodtryckshöjning prislappen ger. 32 000 kronor är många tusenlappar mer än vad man behöver betala för en dator med samma prestanda. Fast då får man ju färre röda lampor och en betydligt lättare kartong att släpa hem. För extrapengarna får vi en välbyggd och tung pc med gott om plats för framtida utbyggnader.

HP Omen X finns att köpa här via Prisjakt


+ Ruskigt snabb
+ Utbyggbar
+ Tyst
Enormt stor och tung

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Det finns billigare och enklare alternativ. Men har du 32000 kronor över kan du inte hitta en mer spektakulär pc just nu.

Specifikationer

Märke
Hewlett Packard (HP)
Typ
Stationæär
Processor
Intel i7-6700K 4.0GHz
Grafikkort
GeForce 1080 GTX
Ramminne
32 GB
Lagring
2 TB
USB-portar
8x usb3.0, 2x usb.0
Anslutningar
1x Dual-link DVI, 1x HDMI, 3 DisplayPort
Nätverk
802.11a/b/g/n/ac (2x2)
Mått
50,42 x 40,6 x 51,53 cm
Vikt
28 kg
Operativsystem
Windows 10
Benchmark (högre är bättre)
6390 i Passmark