Mellem tastaturet og skærmen gemmer en række riller på højtalerlyd fra B&O.

HP Envy x360 13-ag0804no

Slimmad bärbar med aluminiumchassi och en skärm som kan vinklas hela vägen bakåt.

av Morten Skeldal Østergaard #Dator #Hewlett Packard (HP)
7.8

HPs x360 13 är en dator som riktigt ber om att bli buren. Den är lätt, tunn och smidig att ta med överallt. Den är inte mycket bredare än 13-tumsskärmen eftersom ramen runt bildytan är så tunn.

Tangentbordet känns lite inklämt på grund av att datorn är så liten och att högtalarna mellan tangentbordet och skärmen tar plats. Tangenter som Home och End har därför hamnat till höger om de vanliga tangenterna. Detta kräver lite vana för den som slår till på Entertangenten utan att se sig för.

Högtalarna kommer visserligen från Bang & Olufsen, men någon vidare välljud är det inte frågan om. Det finns inte plats tillräckligt för det. Det är dock trevligt att HP satsar på ljudet och visst låter det bättre än i många konkurrenter.

Datorns storlek innebär också att alla komponenter i den sitter tätt ihop och att det därmed blir svårt att leda bort värmen. När datorn belastas med prestandakrävande jobb måste fläkten jobba för fullt och då låter den ganska mycket, men faktum är att fläkten även hörs när datorn inte belastas hårt. Samtidigt blir datorns vänstra sida, där fläkten sitter, förskräckande varm.

Bildkvaliteten är hög och det är särskilt den ovanligt höga kontrasten som imponerar. Skärmen är förstår tryckkänslig eftersom den även kan fungera som en surfplatta. Tyvärr är den tämligen blank och ger därför ifrån sig en hel del reflexer.

X360 är en praktisk liten dator, men det finns ett par funktioner som vi saknar: Först och främst vore det tacknämligt om HP skippade den egna strömanslutningen och i stället använde allt mer utbredda usb c. Dessutom saknar vi en fingeravtrycksläsare för snabbare inloggning i Windows.


+ Liten och lätt
+ Bra skärm
Högljudd fläkt

Läs mer om HP Envy x360


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

HP har gjort en fin liten dator till ett schysst pris, men det har ett par skönhetsfel.

Specifikationer

Märke
Hewlett Packard (HP)
Typ
Bärbar pc
Processor
AMD Quad Core Ryzen 5, 2500U
Grafikkort
AMD Radeon Vega 8
Ramminne
8 GB
Lagring
256 GB, ssd
Skärmstorlek
13,3 tum
Skärmupplösning
1920 x 1080 pixel
USB-portar
1x usb c 3.1, 2x usb 3.1
Nätverk
802.11b/g/n/ac, Bluetooth 4.2
Mått
30,67 x 21,46 x 1,49 cm
Vikt
1,3 kg
Pekskärm
Ja
Operativsystem
Windows 10 Home
CPU Mark
7952
2D Mark
525
3D Mark
1608
Memory Mark
1455
Disk Mark
7118
Benchmark (högre är bättre)
3054