HP Envy 15-ep0813no

Prestandatung och snabb bärbar.

av Morten Skeldal Østergaard #Dator #Hewlett Packard (HP)
9.2

Envy betyder avundsjuka, och Envy 15 är också en dator som är som gjord för att visas upp och beundras. Den är elegant och presentabel, men den är inte särskilt solid. När vi tar ta i skärmkanterna och vrider lite går det att böja dem oroväckande mycket.

Detta är en tämligen maffig dator på väl över två kilo. Det gör att den inte är särskilt smidigt att bära med sig längre stunder. Den passar bäst stillastående på ett skrivbord. Där mår den bra och där kan den ståta med sitt tjusiga yttre.

23 000 kronor är väldigt mycket pengar, men Envy 15 är också väldigt mycket dator. Prestandan är i topp tack vare en Intelprocessor av senaste snitt som hör till de allra snabbaste som vi har testat. Tillsammans med den kraftfulla grafikkortet garanterar den att Envy 15 klarar i stort sett vad som helst utan att storkna. Allt från det vardagliga pysslandet i Windows till grafiktunga actionspel i 3d hanteras med samma lätthet och esprit.

Tangentbordet håller mellangod klass och är förmodligen främst framtaget för att se bra ut. Tangenternas slaglängd är alldeles för kort för att den där riktiga skrivkänslan ska infinna sig. Fingeravtrycksläsaren sitter gömd mellan tangenterna och i den övre raden finns strömbrytaren kamouflerad som en vanlig tangent.

På var sida om tangentbordet sitter Bang & Olufsens högtalare dolda bakom diskreta galler. De ger en mycket fin stereobild. I datorn finns som alltid i HP B&O:s program för att fintrimma ljudet. Här finns en rad förprogrammerade inställningar för till exempel musik, ljud och röster. Det går även att styra ljudet själv med hjälp av en equalizer som har tio små skjutreglage för de olika frekvenserna. Inget av detta gör någon större skillnad i det ljud vi faktiskt hör. Högtalarna låter inte särskilt mycket bättre än andra datorhögtalare. Med ett par hörlurar går det däremot att få riktigt fint ljud.

På undersidan finns det skåror som används för att evakuera varm luft ur datorn. Det gör att Envy 15 inte är en dator som passar bra att ha i knäet. Det blir helt enkelt för varmt. Det kraftfulla grafikkortet behöver rejäl kylning och därför låter fläktarna mycket. Detta är särskilt märkbart vid spel.

Skärmen kan inte vinklas så långa bakåt och den är inte tryckkänslig. Men bilden är skarp och ljusstark. Den förhållandevis matta ytan tar effektivt bort irriterande reflexer från dagsljus och lampor.


+ Extremt snabb processor
+ Bra grafikkort
Låter mycket

Läs mer om HP Envy 15-ep0813no


Hitta bästa priset just nu

Conclusion

HP Envy 15 är en ruskigt snabb dator som är värd sitt höga pris.

Specifikationer

Märke
Hewlett Packard (HP)
Typ
Bärbar pc
Processor
Intel Core i7-10750H
Grafikkort
Nvidoda GeForce GTX 1660 Ti Max-Q
Ramminne
16 GB, DDR4
Lagring
512 GB, ssd
Skärmstorlek
15,6 tum, IPS
Skärmupplösning
1920 x 1080 pixel
USB-portar
2x usb 3.2 Gen 1, 2x usb C Gen 1
Anslutningar
Hörlurar, hdmi
Nätverk
Wi-Fi 6
Mått
35,79 x 23,68 x 1,84 cm
Vikt
2,14 kg
Pekskärm
Nej
Operativsystem
Windows 10 Home
CPU Mark
13231
2D Mark
404
3D Mark
10527
Memory Mark
3369
Disk Mark
13749
Benchmark (högre är bättre)
4103