HP Elite Slice

Diskret kontorsdator i läcker design.

av Mikkel Jacobsen #Dator #Hewlett Packard (HP)
8.6

HP:s nya mini-pc, Elite Slice, är en fröjd för ögat. Det är en mycket elegant liten dator som är i det närmaste ljudlös. Trots det kompakta formatet finns här alla portar man kan önska sig och HP har klämt in hörlursuttag, usb c, hdmi-utgång och ett nätverksuttag.

Slice stödjer förstås trådlösa nätverk och det följer med en trådlös mus samt ett trådlöst tangentbord. Båda är i samma design som datorn och även de gör sig mycket bra på skrivbordet.

Elite Slice kan byggas ut med moduler, till exempel högtalare, mer lagringsutrymme och dvd-enhet. Modulerna klickas fast på undersidan av datorn ungefär som legobitar. Slice blir lite högre för varje bit som alla har samma utformning, så det eleganta intrycket går inte förlorat. Det hela är smart eftersom det är ett enkelt sätt att skräddarsy datorn efter specifika behov. Varje modul kostar runt 1500 kronor.

Prestandan är vad vi kan förvänta oss i en redig kontorsdator. Den modell som vi har testat baseras på Intels processor Core i5-6500T, Intels inbyggda grafikkort Intel HD Graphics 530, åtta gigabyte ramminne och en SSD på 256 gigabyte. Datorn känns med denna konfiguration både snabb och pigg.

Man kan mycket väl förvänta sig både högre prestanda och bättre grafik i en pc som kostar nästan 13000 kronor, men då får man en större och antagligen mycket fulare dator. Elegansen och framför allt moduluppbyggnaden är definitivt något som kan göra merkostnaden vettig.

HP Elite Slice finns att köpa här via HP Store


+ Elegant
+ Liten
+ Tyst
Dyr

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Dyr, men elegant arbetsdator som gör sig på vilket skrivbord som helst.

Specifikationer

Märke
Hewlett Packard (HP)
Typ
Stationär
Processor
Intel Core i5-6500T 4x 2,5 GHz
Grafikkort
Intel HD Graphics 530
Ramminne
8 GB
Lagring
256 GB SSD
USB-portar
2x usb C, 2x usb 3.1
Anslutningar
Displayport, HDMI
Mått
16,5 x 3,5 x 16,5 cm (utan moduler)
Vikt
1,1 kg
Operativsystem
Windows 10
Benchmark (högre är bättre)
2778,4 (Passmark)