HP Chromebook x360

HP Chromebook x360 11 G1 EE

Ta farväl av Windows med HP:s Chromebook.

av #Dator #Hewlett Packard (HP)
8.7

Chromebook är en typ av enheter som utmanar det traditionella sättet att tänka kring datorer. De baseras på Googles operativsystem Chrome OS och det går inte att installera några program i dem. I stället är man hänvisad till de program och funktioner som finns på webben och som kan köras via webbläsaren Chrome.

Numera är detta inget större problem eftersom alla utan specialambitioner kan leva med det som Google och andra erbjuder på internet. För att skriva och räkna kan man till exempel använda Google Dokument för brev eller Google Kalkylark för kalkyler. Allt sparas i Google Drive och inte lokalt i datorn. Även Microsoft bjuder på ett enklare Officepaket på internet med Office Online.

Detta gör att HP:s lilla dator är ett användbart och prisvänligt alternativ till traditionella Windows- eller Macintosh-datorer.

HP Chromebook x360 11 EE är välbyggd i slagtålig plast. Den känns som en dator som mår lika bra i skolväskan som på ett bygge.

Överraskande i den här prisklassen är att vi får en pekskärm, något som brukar märkas på prislappen. Den tryckkänsliga skärmen kommer framför allt till sin rätt när den viks helt bakåt och fungerar som en, visserligen ganska tjock, pekdator.

Skärmen är ganska liten, 11,5 tum, och upplösningen imponerar inte. Fick man välja vore det trevligare med en bättre och skarpare skärm än en att kunna peka på.

Det finns inga traditionella F-tangenter i den översta raden på tangentbordet. Här sitter det i stället en rad tangenter för att exempelvis ändra inställningar, uppdatera en webbsida eller ändra ljudvolymen. Där finns det även en låsknapp för att spärra datorn, så att andra inte kommer åt det egna Google-kontot.

HP utlovar tio timmars batteritid. Riktigt dit når vi inte, men vi kan i alla fall sitta en arbetsdag utan behov av laddning. Dras ljusstyrkan ner går det kanske att få ut någon timme till.

En udda funktion är den lilla kameran som sitter intill musplattan. Den blir inte användbar förrän skärmen viks helt bakåt och fungerar då på samma sätt som huvudkameran i en mobiltelefon.


+ Bra alternativ till Windows
+ Rimligt pris
Inte Windows


HP Chromebook x360 11 EE finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om HP Chromebook x360 11 EE

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Kan du nöja dig med Googles appar är HP Chromebook ett bra alternativ till en traditionell Windows-pc.

Specifikationer

Märke
Hewlett Packard (HP)
Typ
Chromebook - bärbar pc
Processor
Intel Celeron N3350
Grafikkort
Intel HD Graphics 500
Ramminne
8 GB
Lagring
64 GB
Skärmstorlek
11,6 tum
Skärmupplösning
1366 x 768 pixel
USB-portar
2x usb c , 2x usb 3.1
Anslutningar
Kortläsare MicroSD
Mått
30,6 x 20,8 x 1,95 cm
Vikt
1,4 kg
Operativsystem
Chrome OS