Skærmen er hævet højt over bordet, så det er nemt at svinge den op på højkant.

HP Chromebase 22- AA0403NO

Chromebase är en bra och billig allt-i-ett-dator, men tillbehören lever inte upp till resten av datorn.

av Morten Skeldal Østergaard #Dator #Hewlett Packard (HP)
8.0

HP Chromebase kombinerar Googles operativsystem Chrome OS med en stationär dator, där själva datorn är ihopbyggd med skärmen.

Resultatet är en allt-i-ett-dator som kan täcka dina behov om du inte ska köra krävande program eller Windows-program. Det kanske mest iögonfallande med datorns design är den stora, konformade foten. Den ganska märkliga formen kommer sig av att det döljer sig en högtalare i den. Högtalaren är skapad i samarbete med B&O och har bättre ljud än vad vi är vana vid hos den här typen av datorer. Ljudet tål att vridas upp och basen är djupare än vad som skulle ha varit möjligt om högtalaren hade byggts in i skärmen.

På grund av högtalaren finns det inte möjlighet att röra skärmen i höjdled. Du får nöja dig med att kunna tippa den lite och ställa den på högkant. Det sistnämnda är användbart, eftersom det går att köra Android-appar i operativsystemet och många av dem fungerar bäst med det höga formatet. Det är enkelt att bara vrida skärmen 90 grader, och plötsligt sitter du med något som liknar en 22 tum stor mobil. Skärmen ger bra bild trots att den hade mått bra av lite mer ljusstyrka. Pekskärmen gör det dessutom möjligt att styra appar precis som om de kördes på en mobil.

Datorns prestanda är inte speciellt bra vilket kan märkas i en del appar. Lyckligtvis är de flesta appar till Chrome OS skapade för att köras på långsamma maskiner, så Googles egna appar för Gmail, Maps och Drive fungerar utan problem.

Allt som behövs för att använda datorn är att ansluta en strömkabel till foten. En trådlös mus och tangent- bord ingår, så du behöver bara ha denna enda kabel inkopplad. Musen och tangentbordet håller dock inte hög kvalitet, så det känns som en självklarhet att byta ut dem mot bättre.


+ Utmärkt ljud

+ Skärmen vrids enkelt 90 grader

– Dåligt tangentbord och mus

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Chromebase är en bra och billig allt-i-ett-dator, men tillbehören lever inte upp till resten av datorn.

Specifikationer

Märke
Hewlett Packard (HP)
Typ
All-in-one
Processor
Intel Pentium Gold 6405U
Grafikkort
Intel UHD Graphics
Ramminne
8 GB
Lagring
256 GB
Skärmstorlek
21,5
Skärmupplösning
1920 x 1080 pixels
USB-portar
2 x USB-C, 2 x USB-A
Nätverk
Wi-Fi 6, Bluetooth 5
Mått
50,8 x 17,5 x 45,4 cm
Vikt
6,98 kg
Pekskärm
Ja
Operativsystem
Chrome OS
Benchmark (högre är bättre)
GeekBench: 553 single, 1214 multi