Dell Latitude 7480

Dell Latitude 7480

En utmärkt bärbar pc, men den är för dyr.

av Morten Skeldal Østergaard #Dator #Dell
7.7

Dell Latitude 7480 är en ganska anonym bärbar pc. Här finns inga lysande logotyper och ingen lyxigt borstad aluminium. I stället får vi en snabb och praktisk dator i ett tåligt svart plastchassi.

Visserligen är prestandan hög, men den lever inte upp till prislappen. Vi avkrävs något av ett överpris för nöjet att få de senaste och snabbaste komponenterna i datorn.

Ett annat aber är fläkten. Även under måttlig belastning drar den i gång för att kyla datorn och även om den inte vrålar är den störande i tysta miljöer.

Mellan tangenterna G, H och B på det fina tangentbordet sitter det en liten styrspak som fungerar som ett alternativ till musplattan. Alla som minns IBM:s ThinkPad vet vad det handlar om. Till en början är det svår att använda styrspaken, men med lite vana blir den ett välkommet alternativ till musplattan. Tangenterna är bakgrundsbelysta vilket känns som ett måste när man är van vid det. Det fungerar mycket bra men dessvärre läcker det ut en del ljus under tangenterna, Andra tillverkare gör detta snyggare.

Bildkvaliteten är bra och eftersom skärmen är matt slipper vi trista reflexer från lampor och fönster.

På sidorna finns det goda anslutningsmöjligheter, men kortläsaren klarar bara microSD-kort. Dumt för alla med digitalkameror som vill överföra bilder snabbt och lätt. Hur kul är det att släpa med sig en extern kortläsare?

Dells dator är på nästan alla sätt riktigt bra och trevlig. Det är en tålig arbetshäst som klarar det mesta, men ta gärna en titt på vårt stortest av bärbara pc i PC-tidningen 13/2017. Där finns det många utmärkta alternativ som kostar betydligt mindre.


+ Snabb
+ Bra tangentbord
Störande fläkt
Dyr


Läs mer om och köp Latitude 7480 hos Dell

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

En kvalitetsdator som är snabb och gedigen, men det går att få mer dator för pengarna på annat håll.

Specifikationer

Märke
Dell
Typ
Bärbar pc
Processor
Intel Core i7-7600U
Grafikkort
HD Graphics 620
Ramminne
8 GB
Lagring
256 GB M.2 SATA SSD
Skärmstorlek
14 tum
Skärmupplösning
1920 x 1080 pixel
USB-portar
2 x USB 3.0
Nätverk
802.11ac
Mått
33,1 x 22,1 x 1,7 cm
Vikt
1,36 kg
Pekskärm
Nej
Operativsystem
Windows 10 Pro
Benchmark (högre är bättre)
2438,7