Test av Dell Latitude 5290 2-i-1

Dell Latitude 5290 2-i-1

Dell Latitude 5290 passar alla som vill ha en stor pekdator som även fungerar som en kraftfull bärbar pc, som utan att klaga kan klara alla vardagliga arbetsuppgifter.

av #Dator #Dell
7.2

Det första som slår oss när vi startar upp Dells kombinerade pekdator och bärbara pc är hur ljusstark och skarp skärmen är. Även om man tittar från sidan är bilden fin utan större förvrängning.

På baksidan av skärmen finns det ett utfällbart stöd som kan justeras i flera vinklar ända ner till nästan liggande. Allt känns gediget och tillsammans med materialvalet och byggkvaliteten får vi ett intryck av en ovanligt solid dator. En smart detalj som vi snabbt gillar är att stödet fälls ut så fort datorn placeras på en plan yta.

Skärmen är förstås tryckkänslig och det går att styra allt med fingrarna. Det magnetiskt fästa tangentbordet är tunt och dubblerar som skydd för skärmen när datorn fälls ihop. Det följer även med en pekpenna för att rita och anteckna direkt på skärmen.

Fina prestanda
Inuti hittar vi Intels processor Core i5 och åtta gigabyte ramminne. Det innebär att datorn inte har några problem att hantera flera program samtidigt, åtskilliga flikar i webbläsaren eller att strömma hd-video utan hack eller långa svarstider.

Latitude 5290 2-i-1 klarar vardagens alla arbetsmoment, men tyngre spel och grafiktungt arbete är inte den här datorns användningsområden. Medan vi testar noterar vi att den aldrig blir särskilt varm och att den är behagligt tyst under arbetets gång. Det är ett stort plus.

Ssd:n på 256 gigabyte räcker för Windows och alla program, men knappast för hela bild- och videoarkiven. Bra då att det finns två usb 3.0-portar för usb-minnen.

Batteritiden är uppåt sex timmar beroende på vad man gör. Det är helt okej, även om vi hade önskat mer.


+ God byggkvalitet
+ Bra skärm
+ Fina prestanda
Dyr


Dell Latitude 5290 2-i-1 finns att köpa här direkt från Dell

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Skärmen, byggkvaliteten och prestandan är i topp, men det är också priset.

Specifikationer

Märke
Dell
Typ
2 i 1-pc
Processor
Intel Core i5-8250U
Grafikkort
Intel UHD Graphics 620
Ramminne
8 GB
Lagring
256 GB, SSD
Skärmstorlek
12,3 tum
Skärmupplösning
1920 x 1280 pixel
USB-portar
2x usb 3.1 typ c, 1x usb 3.1 typ a
Nätverk
802.11ac
Mått
29,2 x 20,88 x 1,065 cm
Vikt
857 gram
Pekskärm
Ja
Operativsystem
Windows 10 Pro 64-bit
Övrigt
Kameror: 5 / 8 megapixel (fram-/baksida)
Benchmark (högre är bättre)
2834,8