Test av Dell Inspiron 17

Dell Inspiron 17 7773

Dells stora bärbara pc passar till det mesta.

av #Dator #Dell
8.9

Dell Inspiron 17 är en släpbar pc som väger nästan tre kilo. Lägg sedan till den välvuxna strömförsörjningen, så krävs det en rejäl väska när den ska packas ned.

Detta är alltså vad man en gång i tiden benämnde som en desktop replacement, det vill säga en bärbar pc som kan ersätta en stationär dator med fast plats på skrivbordet. Inspiron ger många av de fördelar vi förknippar med en bärbar pc. Den har till exempel en stor skärm som gör det till ett nöje att arbeta med datorn i vardagen. Skärmens storlek har tvingat Dell att använda ett par gångjärn som snarare ser ut att höra hemma på en öppningsbar bro. De lär hur som helst hålla hur länge som helst.

En kul detalj är att detta egentligen är en 2 i 1-dator. Skärmen kan nämligen vikas hela vägen runt till baksidan för att fungera som en (väldigt tung) pekdator. Kanske inte användbart i vanlig mening, men det är en trevlig bonus.

Skärmen kompletteras av ett utmärkt grafikkort som innebär att det går att spela i datorn – även om det inte alltid kan ske i högsta möjliga upplösning.

Tack vare den stora skärmen får det plats ett rejält tangentbord. Det ryms till exempel en numerisk del och ändå är det ganska breda kanter på sidorna om tangentbordet. Tangenterna är bakgrundsbelysta, vilket förstärker intrycket av att Inspiron 17 är ett riktigt bra arbetsredskap.

Trist är det dock att Dell inte har utnyttjat kortsidorna för att lägga till lite fler portar. Det hade exempelvis varit trevligt med en ethernetport för att slippa tramsa med en kabeladapter om det trådlösa nätverket inte håller måttet.

Dell Inspiron är en riktigt bra allround-pc som med sitt eleganta utseende i borstad metall kan stå framme när gästerna ringer på dörren.


+ Stor och bra skärm
+ Stort tangentbord
Få anslutningar


Dell Inspiron 17 finns att köpa direkt från Dell

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Dells jätte-pc är det perfekta exemplet på en bärbar pc som för det mesta står på en enda plats hemma.

Specifikationer

Märke
Dell
Typ
Bärbar pc
Processor
Intel Core i5-8250U
Grafikkort
Nvidia GeForce MX150
Ramminne
12 GB
Lagring
1 TB, HDD
Skärmstorlek
17,3 tum
Skärmupplösning
1920 x 1080 pixel
USB-portar
1x usb 2.0, 1x usb 3.1, 1x usb c
Anslutningar
1x hdmi 1.4a, hörlurar
Nätverk
Bluetooth 4.2
Mått
41,2 x 27,8 x 2,3 cm
Vikt
2,77 kg
Pekskärm
Ja
Operativsystem
Windows 10 Home 64-bit