Alienware Aurora R7

Alienware Aurora R7

En fullmatade speldator från specialisterna på Alienware som gör det mesta rätt. Förvånansvärt nedtonad till det yttre, men ett lejon under skalet.

av Markus Dahlberg #Dator #Dell
9.1

Alienware är ett amerikanskt datormärke som specialiserar sig på speldatorer. Numera ägs det av Dell, men märket lever vidare som Dells speldatoravdelning. Det fungerar uppenbarligen riktigt bra.

Stationära speldatorer kan vara riktigt spektakulära, men i tidens spelanda gör Alienware en förvånansvärt tillbakadragen och elegant dator som inte väcker uppmärksamhet. När vi startar den blir den lite tuffare med lysande streck på sidorna och en lysande startknapp i form av ett utomjordingshuvud – det vill säga Alienwares logotyp

Datorn startar snabbt och på det helsvarta skrivbordet möts vi återigen av det där huvudet. Alla inställningar sköts via Alienwares eget program Command Centre, där det går att ändra det mesta från vilken färg startknappen ska lysa i till att anpassa kylsystemet och överklocka processorn. Programmet är lätt att använda och det fungerar bra. Alienware skickar med en rad program för allt från att uppdatera datorns komponenter, inklusive BIOS, till att skräddarsy ljudinställningarna eller optimera systemet. Alla funktioner som vi har testat fungerar perfekt.

I framkant finns det tre usb 3.1-portar samt en usb c-port och uttag för hörlurar och mikrofon. Bakpå finns det fler portar än i någon annan dator. Eller vad sägs om fyra DisplayPortar, en hdmi-port och ytterligare elva usb-portar. Det måste vara rekord. Här finns även ljudutgångar för alla högtalare som ingår i en komplett surroundanläggning. Allt är, precis som på framsidan, snyggt och prydligt.

Vad vi än drar i gång för spel tycks Aurora R7 inte bry sig nämnvärt. Vi drar upp grafikinställningarna till max, men inget händer. Allt bara flyter på utan minsta störning. Processorn av senaste generation, den stora mängden ramminne och ett grafikkort som aldrig tappar andan ger en dator som verkligen klarar alla spel i högsta upplösning. Den som vill börja med VR kan köpa Aurora R7 med förvissningen om att allt kommer att fungera perfekt.

Det är lätt att älska Aurora R7. Visst är prislappen bedövande, men det är det faktiskt värt om man vill ha det bästa. Ska vi klaga är det som så ofta på musen och tangentbordet som Dell skickar med. Lite bättre än det vanliga hyllskräpet är de, men särskilt roliga är de inte.


+ Otroliga prestanda
+ Helgjuten produkt
+ Välbyggd och snygg
Dyr


Alienware Aurora R7 finns att köpa direkt från Dell

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En ytterst kompetent speldator som formligen vibrerar av prestanda. Dyr? Absolut, men det är det värt.

Specifikationer

Märke
Dell
Typ
Stationär pc
Processor
Intel Core i7 8700
Grafikkort
Nvidia GeForce GTX 1080 (8 GB grafikminne)
Ramminne
16 GB
Lagring
256 MB SSD, 2 TB, HDD
USB-portar
2x usb c, 7x usb 3.1, 6x usb 2.0
Anslutningar
1x Hdmi, 4x DisplayPort, 1x dvi, 2x hörlurar, 2x mikrofon, 2x SPDIF, audio in, 5x surroundljud
Nätverk
802.11ac, igabit ethernet, Bluetooth 4.1
Mått
47 x 36 x 21 cm
Vikt
14,5 kg
Operativsystem
Windows 10 Home 64-bit
Övrigt
Mus, tangentbord
Benchmark (högre är bättre)
5715,9 (PassMark)