Asus ZenBook Pro UX550VE

ZenBook Pro är en ovanligt kraftfull bärbar pc med höga prestanda och lång batteritid i en elegant förpackning. Det finns dock en funktion som drar ner helhetsintrycket.

av #Dator #ASUS
8.1

Snacka om kärlek vid första ögonkastet. Asus ZenBook Pro är i alla fall med sitt mörkblå metallchassi en riktigt snygg dator som utan tvekan drar till sig blickarna. Även om den är tunn och vältrimmad framstår den som välbyggd och som en dator som tål omild behandling och ett långt liv på resande fot.

Under det eleganta yttre finns det mycket att glädja sig åt. Vi får Intels snabba Core i7-processor, hela 16 gigabyte ramminne, en ssd på 512 gigabyte och ett externt grafikkort som gör datorn redo för vad som helst. Under våra tester har vi inte hittat någonting som får ZenBook Pro på knä. Det krävs moderna spel eller videoredigering för att den ens ska börja låta lite grand. I vardagslag är den absolut tyst och det enda ljud som hörs är tangentklickningarna medan vi skriver.

Fantastisk arbetsmaskin, skruttig skärm
Det är ett rent nöje att slå sig ned framför ZenBook Pro och börja arbeta. Förutom att den är snabb ger tangenterna skön återkoppling när man skriver och musplattan reagerar prompt på alla rörelser. Datorn är dessutom så tunn att handlovarna får ett naturligt stöd på sidorna om musplattan. Därför är det lätt att jobba i timmar, och med en batteritid som kan närma sig nio timmar finns det alla förutsättningar för att få jobbet gjort.

Det är dock inte allt med ZenBook Pro som är fantastiskt. Det är främst skärmen som inte håller den kvalitet som prestanda och pris skvallrar om. Vi får nöja oss med full hd-upplösning, vilket räcker gott för e-post, surfning på internet eller ordbehandling i Word. För grafiskt innehåll som till exempel film, bildvisning och spel är detaljrikedomen för låg. Särskilt i mörka områden är det svårt att urskilja detaljer.

Problemet kan bero på att skärmen är tryckkänslig och att den ger en hel del reflexer. Lägg sedan till att skärmen inte är särskilt ljusstark, så krävs det att ljuset i rummet dämpas för att bildkvaliteten ska bli acceptabel. Men för dryga 20 000 kronor duger det inte.


+ Fantastisk batteritid
+ Snabb
+ Härlig att arbeta med
Trist skärm


Asus ZenBook Pro UX550VE finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Asus ZenBook Pro UX550VE

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En hypersnabb och elegant bärbar dator, men skärmen håller inte måttet med tanke på datorns pris och prestanda.

Specifikationer

Märke
ASUS
Typ
Bärbar pc
Processor
Intel Core i7 7700HQ 2.8 GHz
Grafikkort
Nvidia GeForce GTX 1050
Ramminne
16 GB DDR4
Lagring
512 GB (SSD)
Skärmstorlek
15,6 tum
Skärmupplösning
1920 x 1080 pixel
USB-portar
2x usb 3.0, 2x usb c
Anslutningar
Kortläsare, hörlurar, Bluetooth
Nätverk
802.11ac
Mått
36,7 x 25,1 x 1,89 cm
Vikt
2 kg
Batteritid
9,5 timmar
Pekskärm
Ja
Operativsystem
Windows 10
Övrigt
Fingeravtrycksläsare
Benchmark (högre är bättre)
4469,1