Test av Asus ZenBook Flip S

Asus ZenBook Flip S

Asus lilla bärbara väger runt kilot.

av #Dator #ASUS
8.8

Lättare än så här kan en bärbar dator knappast bli. Den tanken slår alla som för första gången tar upp Asus ZenBook Flip S. Det är något av en bedrift att lyckas klämma ner en förhållandevis snabb dator, ett tangentbord och en skärm i vettig storlek i ett paket som väger runt kilot.

Det finns ett par nackdelar med att krympa en bärbar dator så här mycket: För det första får det inte plats särskilt mycket till tangenter och de kan bara tryckas ned en liten bit. Emellanåt får man en känsla av att tangenterna inte är nedtryckta medan man skriver. För det andra tenderar datorn att bli riktigt varm, speciellt på ena sidan. Inget av detta är något särskilt allvarligt klagomål och båda är lätta att ha överseende med när man kan ha med sig en så här pass kompetent dator utan att det märks. Ner i väskan med den bara och så tänker man inte ens på att den finns där.

Prestandan räcker gott för vanliga arbetsuppgifter, som att surfa och skicka e-post, och kontorsgöromål. Skärmen kan vinklas hela vägen runt till baksidan och användas som en pekdator. Det fungerar riktigt bra, framför allt för att ZenBook Flip S inte väger mycket mer än en riktig pekdator i motsvarande storlek.

Tangenterna är bakgrundsbelysta och tacknämligt nog läcker det inte ut något ljus på sidorna – något som är vanligt i billigare datorer.

Fingeravtrycksläsaren är klurigt nog gömd på högra kortsidan. Den fungerar bra och placeringen är inte alls dum. Datorn vaknar snabbt – om man träffar rätt med fingret. Det tar ett tag att känna in var den sitter, så att man slipper vända på datorn varje gång. Flip S stödjer även Windows Hello, så att det går att logga in i Windows så fort webbkameran känner igen en.

Asus ZenBook Flip S är den perfekta datorn för alla som behöver en bärbar pc som verkligen är bärbar. Kommer datorn mest att bli stående mer eller mindre permanent på ett ställe finns det snabbare, men tyngre, datorer till samma pris.


+ Ovanligt lätt
+ Bra tangentljus
Blir varm


ZenBook Flip S finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om ZenBook Flip S

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Asus ZenBook Flip S är en bra dator för alla som ofta behöver ha med sig datorn.

Specifikationer

Märke
ASUS
Typ
Bärbar pc
Processor
Intel Core i5-7200U, 2,5 GHz
Grafikkort
Intel Graphics 620
Ramminne
2 GB
Lagring
512 GB SSD, SATA III
Skärmstorlek
13,3 tum
Skärmupplösning
1920 x 1080 pixel
USB-portar
2x usb c
Anslutningar
Hörlurar
Nätverk
802.11ac
Mått
31,3 x 21,8 x 1,1 cm
Vikt
1,1 kg
Batteritid
11,5 timmar
Pekskärm
Ja
Operativsystem
Windows 10 Home, 64-bit
Benchmark (högre är bättre)
3311,5