ASUS har valgt at fremhæve Enter-tasten i den ellers lidt grå og anonyme computer.

Asus VivoBook S14 M433I

En schysst dator att ta med överallt.

av Morten Skeldal Østergaard #Dator #Asus
8.1

Asus VivoBook S14 är en dator som passar de allra flesta. Den är i det närmaste en perfekt kompromiss mellan prestanda, mobilitet och pris.

På bråkdelen av en sekund loggar vi in i Windows med hjälp av fingeravtrycksläsaren som sitter i det övre högra hörnet av musplattan. Prestandamätningarna visar att VivoBook S14 har en prestanda som är lite bättre än genomsnittet i prisklassen. Det finns inget dedikerat grafikkort, så detta är inte en dator för krävande datorspel. Å andra sidan tillhör AMD:s Ryzen den snabbaste fjärdedelen av alla processorer, så den räcker mer än väl till för att hantera allt som sker i Windows utan att någon behöver klaga.

Tangentbordet är alldeles utmärkt med bakgrundsbelysta tangenter, stora tydliga tecken och en Entertangent som markeras med en gul kant runt om sig.

VivoBook S14 är lätt och tunn och det är ett rent nöje att ta den med sig överallt. Det är lite synd att Asus envisas med en gammaldags unik laddport i stället för som brukligt numera använda en usb c-port för laddning av batteriet. Standarder är bra för oss användare, särskilt om man vill kunna låna en laddare av någon annan i ett nödläge. Den lyxen får vi alltså inte här.

Något som vi däremot gillar är att datorn nästan alltid är tyst. Den är med andra ord perfekt för hemarbete när vi inte vill störa resten av familjen.

Skärmen är inte tryckkänslig, men den är ljusstark och ger en trevlig bild i full hd-upplösning. Harman/Kardon står för ljudet, vilket bådar gott. Men som så ofta räcker det inte till och det är svårt att hävda att VivoBook S14 låter bättre än någon annan liknande dator.


+ Fina prestanda
+ Lätt
Integrerat grafikkort

Läs mer om Asus VivoBook S14 M433I


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Asus bjuder på en fin balans mellan prestanda och pris. VivoBook S14 är en utmärkt dator att ta med och använda var som helst.

Specifikationer

Märke
Asus
Typ
Bärbar pc
Processor
AMD R7-4700/BGA, 2.0 GHz
Grafikkort
AMD Radeon Graphics
Ramminne
16 GB
Lagring
512 GB, ssd
Skärmstorlek
14 tum
Skärmupplösning
1920 x 1080 pixel
USB-portar
2x usb 2.0, 1x usb 3.1, 1x usb c 3.1
Anslutningar
HDMI, hörlurar, microSD-kortläsare
Nätverk
Wi-Fi 6
Mått
32,49 x 21,35 x 1,59 cm
Vikt
1,33 kg
Operativsystem
Windows 10 Home, 64-bit
CPU Mark
14455
2D Mark
551
3D Mark
2131
Memory Mark
2673
Disk Mark
10820
Benchmark (högre är bättre)
4171